Kapitol střelba

Kapitol střelba Zdroj: EPA

Žena byla zastřelena mezi Bílým domem a sídlem Kongresu

Žena, která ve čtvrtek ujížděla policistům ve Washingtonu poté, co se svým autem najela do bezpečnostní zábrany u Bílého domu, byla po dostižení u sídla Kongresu zastřelena. V autě měla také dceru starou jeden a půl roku.

Zatím se jedná o poněkud záhadnou událost. Čtyřiatřicetiletá Miriam Careyová, dentální hygienistka ze Stamfordu ve státě Connecticut, vjela včera se svým vozem do bezpečnostní bariéry u Bílého domu. Vůz obklopili policisté a vyzvali řidičku, aby vystoupila. Prý si nevšimli, že na zadním sedadle sedí ještě osmnáctiměsíční dítě.

Řidička se pokusila ujet a policisté spustili palbu a pokusili se ji sledovat. Careyová vyjela v plné rychlosti po třídě Pennsylvania Avenue směrem ke Capitol Hillu, kde je sídlo Kongresu. Careyová na křižovatkách nedbala na červenou a po několika set metrech narazila do policejního auta. Zastavila až za Kongresem u jedné ze senátních budov, kde došlo ke střelbě a policisté ji smrtelně zranili.

Při nehodě byli zraněni dva policisté z auta, do něhož řidička narazila, ale jejich zranění nejsou vážná. Jak se později zjistilo, žena nebyla ozbrojena.

Událost se stala necelé tři týdny poté, co na námořní základně psychicky narušený muž a zastřelil 12 lidí. Zatím převládá názor, že nejde o teroristický čin a žena byla nejspíš duševně narušená.