SPOZ

SPOZ Zdroj: Profimedia.cz / Reflex.cz

Tisíce domácností dostaly do schránek tento týden korespondenční lístek od prezidentské Strany práv občanů Zemanovci.
Tisíce domácností dostaly do schránek tento týden korespondenční lístek od prezidentské Strany práv občanů Zemanovci .
2
Fotogalerie

Zemanovci obtěžují občany dopisy plnými lží

Tisíce domácností dostaly do schránek minulý týden korespondenční lístek od prezidentské Strany práv občanů Zemanovci (SPOZ). Jedná se o možnost připojení se k petici za zákon o prokázání původu příjmů a majetku. A vedoucí představitelé Zemanovců předvedli, že lež je pořád jejich pracovním nástrojem.

Na jedné straně lístku se píše: „… jak vidíme z kroků současných vládnoucích politických stran“. Na druhé pak: „… my, níže podepsaní občané žádáme vládnoucí politické strany“. Vzhledem k tomu, že Miloš Zeman i jeho prezidentská strana tvrdí, že současný kabinet Jiřího Rusnoka je vláda odborníků, tak o jaké vládní strany se má jednat? Snad o ČSSD a Stranu práv občanů Zemanovci, jejíž podporovatelé v Rusnokově kabinetu sedí? To by musel SPOZ tak důrazně žádat o nový zákon sám sebe. Realita je jiná. Zemanovci vyrobili korespondenční lístky před časem, ale vůbec se neobtěžovali je nijak změnit, upravit či stáhnout z oběhu (což by byla jediná možná správná varianta). Nereagovali na změnu situace. V klidu podsouvají veřejnosti lži.

Prezidentova vláda je totiž u moci už od 10. července. Lístky s výzvou ale dorazily některým až tento týden.

Dvakrát také Zemanovci vyzývají příjemce, aby nalepili na lístek známku v hodnotě 10 Kč, pokud se rozhodnou petici podepsat. Další hloupost. Od 1. srpna se za podobné psaní platí 13 korun. A o tom, že to tak bude, informovala Česká pošta ve svém věstníku již 25. června, tedy před šesti týdny. Zemanovci to také neberou v potaz.

A v podepsaném petičním výboru figuruje na lístku, který obtěžuje české domácnosti, i jistý Mgr. Radek Augustin. Dnes už šéf Úřadu vlády České republiky. Takže lži nám podsouvá i jeden z nejvyšších státních úředníků.