Indie Goa

Indie Goa Zdroj: profimedia.cz

K vraždě Češky v indickém Goa se přiznal její přítel

Zavražděnou čtyřiadvacetiletou Češku našla ve středu indická policie v hotelu na mořské pláži v západoindickém státě Goa a nedaleko místa činu nalezli policisté jejího zraněného českého partnera. Vyšetřovatelé později podle indických médií oznámili, že muž si zranění přivodil sám, aby se vyhnul podezření. Při výslechu se k vraždě své přítelkyně přiznal.

Zavražděnou českou turistku našla policie dnes nad ránem. Podle listu The Indian Express ležela v tratolišti krve, na krku měla bodné rány. Jejího partnera nalezli policisté v obci Tivim asi dvacet kilometrů od pobřeží, údajně byl v bezvědomí. V nemocnici vypověděl, že ho dva neznámí Indové unesli z hotelu na pláži Baga, kde byl ubytován spolu se svou přítelkyní.

Přítel zavražděné ženy byl po ošetření podroben výslechu, během něhož se ke svému činu přiznal, napsal indický list s odvoláním na vyšetřovatele N. C. Rajkara. Muž vypověděl, že svou přítelkyni zabil a historku o únosu si vymyslel, aby se vyhnul podezření. Policii podle serveru indiablooms.com se jeho výpověď nezdála důvěryhodná, protože se ani jednou nezeptal na osud přítelkyně, která s ním přitom v době údajného únosu byla, jak vypověděl.

Čech policii řekl, že dívku zabil nožem a poté se říznul do zápěstí, aby se dostal mimo podezření. Pak si najal taxík, kterým odjel na tivimské nádraží. Zde ho později policisté nalezli v údajném bezvědomí.

O motivu činu zatím indická policie nemá žádné poznatky. Vyšetřovatelé doufají, že podrobnosti kauzy zjistí během dalších výslechů.