Marek Vašut

Marek Vašut Zdroj: Youtube.com

Marek Vašut je nový Tomio Okamura, rozumí vínu i močení

Během listopadu jsem se dost divila, že Marek Vašut, jakožto největší odborník na prostatu, na kterého lze narazit, se aktivně neúčastní akce Movember, jež si klade za cíl upozorňovat na riziko rakoviny prostaty.

 

Teď už vím proč. Propagátor zdravé kadence močení totiž zrovna jezdil po francouzských vinicích a natáčel reklamu pro Lidl. Máme ji pouze ve slovenském znění, ale to vlastně jen krásně dokresluje její bizarnost.

 

 

Marek Vašut jako odborník na problémy s prostatou a zároveň výběr vín vo vašom Lidli? Dává to smysl! Když totiž někdo čůrá, musí zákonitě i pít. Jako zákazník si nedovedu představit lepší záruku kvality, než vědomí, že víno, co si koupím, mi v podstatě osobně našlapal a nakvasil sám Marek Vašut.

 

A co je na tom nejlepší? Je to strašně levné. Nemám vůbec nic proti Lidlu, mají tam potraviny, které se jinde nedají sehnat, ale za svůj krátký  život jsem pochopila, že levné víno nerovná se kvalitní víno. Dokonce mám dojem, že když se řekne víno z Lidlu, všem se automaticky vybaví bezdomovec na hlaváku s krabicákem. Na druhou stranu, tohle víno doporučuje Marek Vašut, což mě argumentačně zahání do kouta. Když něco doporučuje Marek, je to sichr, jeho názorů si nelze nevážit.

 

Je to přece tentýž Marek Vašut, který nás kdysi dojímal v reklamě na Douwe Egberts, kávu pro chvíle pohody. Tentýž Marek Vašut, který strávil devadesátky pobíháním po scénách koprodukčních béček a vykřikoval „Sir, yes, sir, I am a good soldier“ s přízvukem ukrajinské průvodkyně. Tentýž Marek Vašut, který uváděl českou tragikomickou napodobeninu americké realityshow Survivor s názvem Trosečník, která byla o tom, že Marek Vašut stojí po kolena v moři, má ruce v bok, na hlavě slamák a na krku korálky, stejně jako moderátor americké verze, Jeff Probst.

 

Svůj široký rozptyl zájmů a všeobecný přehled navíc stvrdil mnoha rolemi v mnoha klasických českých filmech jako je Kameňák nebo Kameňák 3. Takže vzhledem k tomu, že se Marek orientuje ve víně, v prostatě a umí anglicky, navrhuji zvolit ho novým ministrem obrany. Karolína Peake promine, ale v tom úřadě musí sedět někdo, kdo se nezalekne nepřerušovaného proudu. Ať už moči, nebo peněz na ostrovní konta. Jakmile něco teče, zavolejte Markovi.