Lucie Seifertová

Lucie Seifertová Zdroj: Archív Lucie Seifertove

Když ABBA špulí zadky. Pět ukázek vybraných Reflexem komentuje Lucie Seifertová

Výtvarnice a autorka dětských knížek Lucie Seifertová právě vydala druhý svazek z knižní řady Dějiny pro nejmenší – po Pohádce o Bruncvíkovi přichází Pohádka o králi Karlovi (převážně kreslený příběh Karla IV.) a chystá se Pohádka o Horymírovi. V následujících měsících doputuje její výstava Dějiny udatného českého národa do Děčína, Kostelce nad Orlicí a Ostrohu u Uherského Hradiště, v říjnu pak vyjde pokračování knížky Jak maminka vylezla na strom Míši Veteškové, kterou Lucie Seifertová ilustruje, a v listopadu začíná výstava Monarchie v Národním muzeu, na jejíž realizaci spolupracuje.


MICHAEL JACKSON - BAD

Z Jacksonova stejnojmenného alba, jež vychází ve speciální, jubilejní reedici (25th Anniversary Edition)

Jacksona jsem neposlouchala až do doby, kdy jsem zahlédla jeden jeho videoklip. Tančil v něm jen Michaelův stín. Opravdu mě dostal, rázem jsem pochopila jeho obrovský taneční talent. Takže aby se mi písničky Michaela Jacksona líbily, musím je vidět.

 

 

KAREL PLÍHAL - NA KOLECH

Písničkář po osmi letech vydává své šesté studiové album – Vzduchoprázdniny

Karla Plíhala znám ještě z dob, kdy kralovala Porta a on byl jedním z jejích velkých objevů. Pro mě a mého muže Pancha byly v té době největšími hity písně Akordy a myslím Tři bílé vrány, ale máme rádi celou jeho první desku, tu modrou. Hodně se nám líbily jeho koncerty a vtipné texty a taky jak umí hrát na kytaru.

 

 

ROBERT CRAY BAND - SMOKING GUN

Ukázka ze staršího alba bluesmana, který vystoupí 8. 10. v pražském Lucerna Music Baru.

Tahle nahrávka je spíš pro Pancha, ten rád poslouchá blues. Já se k této hudbě dostávám zprostředkovaně přes něj, ale určitě přeju panu bluesmanovi úspěch a vyprodaný koncert.



Trailer k filmu HARRY POTTER A OHNIVÝ POHÁR

Čtvrté pokračování potterovské ságy. Televize Nova snímek uvádí v sobotu 29. září ve 20.00.

Na Harryho Pottera mám nádherné vzpomínky. Když jsme vydali naše Dějiny udatného českého národa, podařilo se nám ho totiž sesadit asi na dva nebo tři týdny z prvního místa žebříčku prodejů dětských knih. Nedávno jsme se na něj dívali v televizi s naším pětiletým synem Tondou a ani jsme nedutali. Harry Potter má v hrsti celou naši rodinu.


Trailer k fimu MAMMA MIA!

Muzikál se skladbami kapely ABBA poběží na Primě family v sobotu 29. září ve 20.00.

Na ABBA jsem vyrostla – v době její největší slávy mi bylo tak sedm až 10 let. Strašně jsem milovala klávesistu, jen už nevím, jestli to byl Björn, nebo Benny. A měla jsem ráda tu blondýnu. Nedávno jsem někde viděla jejich starý video klip, kde holky špulí zadky – v dnešní době by se svými proporcemi v show-businessu asi neuspěly. Bylo by fajn, kdyby už skončila éra vyzáblin a do módy se zase dostaly pořádný prsatý a prdelatý ženský.