Time Lapse apps

Time Lapse apps Zdroj: Archív

4 nejlepší aplikace na časosběrná videa podle fotografa Tomáše Tesaře

Chcete si zkusit vytvořit podobně video jako fotograf Roman Němec? Pro začátek si zkuste vystačit pouze s telefonem. Fotograf a milovník iPhonu Tomáš Tesař vám přináší několik tipů na aplikace, které vám mohou při tvorbě pomoci.

Time Lapse appsTime Lapse apps|Archív

Jednou z nejlepších app, kterou můžete tvořit Time-Lapse videa se svým iPhonem, je nepochybně velmi populární iMotion HD. Aktuálně je ke stažení zdarma, což je dobrá zpráva, Pokud chcete její funkce rozšířit, nezbývá, než si připlatit. Pro lepší představu, co se dá  pomocí téhle app natočit, se můžete podívat na přiložené promo video od vývojářů.

Time Lapse appsTime Lapse apps|Archív

Hodně používána je mezi majiteli iPhonů také skvěle postavené app s názvem Miniatures PRO. Ideální nástroj pro tvorbu nejen efektu Time-Lapse, ale také Tilt-Shift. Pokud se pro ni rozhodnete, počítejte s vyšší investicí 3,99,- eur. To se může někomu zdát jako moc. Nerozhodnutým bych proto doporučil si vyzkoušet nejprve levnější, bezplatnou variantu téhož, kterou najdete zde. Troufám si ale tvrdit, že po vyzkoušení stejně neodoláte a budete utrácet.

Time Lapse appsTime Lapse apps|ArchívMezi populární patří určitě také apps příznačným názvem Timelapse PRO. Velmi povedený „kousek“, který méně zkušeným uživatelům může na první dojem připadat trochu složitější při nastavení. Pokud to ale myslíte s touto technikou pro fotografii a filmové sekvence vážně, je tahle app určitě dobrou volbou.

Time Lapse appsTime Lapse apps|ArchívA nebyl by to ten správný časoměr, pokud byste při brouzdání v App Store nenarazili na app Lapse It Pro. Stejně jako některé předchozí app disponuje profesionálními režimy nastavení pro spoustu parádních filmových sekvencí. A to není zdaleka poslední aplikace, kterou si jako uživatelé appelovský iOS systému můžete dopřát.

Mimochodem, abychom nebyli tak úzce zaměření, spoustu podobných programů lze získat také pro konkurenční platformu Android. Zkrátka, mobilní Time-Lapse je dneska v kurzu.