Masturbační revoluce

Masturbační revoluce Zdroj: Profimedia.cz

Masturbační revoluce aneb Onanisté všech zemí, spojte se!

Revoluce mají mnoho tváří. Internet je zcela bezpochyby dokořán otevřeným oknem do světa. To platí i pro oblast sexu. To, co kdysi bylo zakázané a šířilo se tajně pouze prostřednictvím potištěného papíru, je dnes ve formě elektroniky přístupné prakticky každému. Na základě tohoto fenoménu vypukla masturbační revoluce. Ona svérázná vlna erotiky může prakticky zachvátit všechny vrstvy obyvatelstva — od školních dětí až po starce nad hrobem.

Karel Marx kdysi prohlásil: „Proletáři všech zemí, spojte se!“ Dnes již v Evropě žádné proletáře nenajdete. „Zlikvidoval“ je „kapitalismus s lidskou tváří“. Heslo se tedy stalo anachronismem. Je však možné s jistotou zvolat: „Onanisté všech zemí, spojte se!“ a to se zdá být na místě.

 

Existuje dokonce mistrovství světa v onanování a Česká republika si při tom nepočíná špatně. V roce 2006, na onom mistrovství světa honimírů v Londýně, získalo Česko „stříbrnou medaili“. Reprezentoval ji tam Marcel Rimel a umístil se na druhém místě. V britské metropoli onanoval celkem šest hodin a 30 minut. Za tu dobu se udělal třikrát.

 

Závodů se zúčastnilo celkem 153 „sportovců“ ze všech končin světa. V případě České republiky jde tím pádem o úspěch světového kalibru. Přes veškerou snahu však vynikající honimír Marcel Rimel na „zlatou medaili“ nedosáhl. Ta byla udělena americkému rekordmanovi Danu Craigovi. Zdali byl někdo z mistrovství světa v masturbaci (účastnily se i ženy) vyloučen kvůli dopingu, nelze z dostupných pramenů zjistit.

 

V roce 2008 se masturbační maratón konal v dánské Kodani a Česká republika opět sklízela úspěchy. V dané soutěži se František Klimeš umístil na druhém místě a odnesl si „stříbrnou medaili“. Klimešovi se dokonce podařilo překonat český rekord Marcela Rimela. V Kodani dosáhl „stříbrný“ honimír času osmi hodin a pěti minut.

 

Zajímavé bylo i věkové složení závodníků pěstujících samohanu (staročeský výraz pro onanii). Nejmladšímu bylo 19 let a nejstaršímu 67. Povolenými pomůckami při masturbačním maratónu jsou erotické filmy a tiskoviny na podporu erekce. Dopingové prostředky jsou však zakázány.

 

Český reprezentant Klimeš získal za svůj vynikající ocashonicí výkon finanční odměnu od firmy Simply You ve výši něco málo přes 17 000 Kč. Překonat světový rekord se přesto žádnému honimírovi v Kodani nepodařilo.

 

Dosavadním držitelem světového rekordu je pořád Američan Dan Craig. Vytvořil ho roku 2008 v San Francisku výkonem devět hodin a 33 minut. Někdy se uvádí osm hodin a 33 minut, ale jde zřejmě o omyl. Nyní zbývá pouze rozhodnutí kompetentních činitelů, aby se soutěžní odvětví Masturbační maratón pro ženy i muže mohlo stát olympijskou sportovní disciplínou se vším všudy, co k tomu patří!

 

Onanování má své vlastní dějiny a ty nelze v žádném případě přehlížet. Pojem sám vznikl prostřednictvím bible (Starý zákon, kapitola 38), kde se praví, že Onan se dopustil hříchu tím, že odmítal přivést ženu svého zesnulého bratra do jiného stavu. Místo aby do ní stříkal, „vypouštěl semeno na zem“. Bůh ho za to potrestal smrtí. Ve skutečnosti však Onan tedy vůbec „neonanoval“, nýbrž praktikoval přerušovanou soulož. Církev si biblickou story zjednodušila svým vlastním výkladem.

 

Nejde ani tak o to, co vlastně Onan praktikoval, jde hlavně o to, že smrtelným hříchem je umísťování semene mimo dámskou tělesnou schránku (děloha, konečník, dutina ústní). Hlavně husité dbali o přesné dodržování tohoto pravidla (kazatel Adam Rohan z Pikardie – podle něho „adamité“), neboť onanie jako taková vede zásadně k umísťování semene mimo ženské orgány.

 

I když nemáme skoro žádné přímé důkazy, husité podle Jana z Příbrami prý trestali onanování (v tehdejší češtině: „samohana“) vykleštěním, anebo dokonce popravou hříšníka. To platilo pouze pro muže. Ženská masturbace byla beztrestná, neboť žena ve smyslu bible nevypouští žádné semeno.

 

Jan Hus sám proti onanování žádné písemnosti nezanechal a Jan Amos Komenský tuto činnost dokonce vřele doporučoval: „Lepší než za ženskými hampejznými se píditi jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti …“ Člověk se učí celý život. Tak například zde se dovídáme ústy učitele národů, že dnešní tzv. honění ocasu se tehdy nazývalo „zatřásání plodníkem“. Přesto masturbace měla v minulosti mnoho nepřátel.

 

Kupodivu to nebyli ani tak duchovní pastýři, nýbrž tehdejší lékařská věda. Ještě v 60. letech minulého století někteří sexuologové potvrzovali mylná tvrzení řeckých filozofů Hippokrata a Aristotela, že onanie způsobuje vysychání míchy, a tím i slabomyslnost. Doprovodními poruchami jsou též údajně slabozrakost a nahluchlost.

 

Jde o naprosto nesmyslná, ničím neprokázaná tvrzení. Naopak moderní medicína doporučuje masturbaci mužům i ženám v dnešní, předimenzované společnosti jako účinný prostředek proti stresu. Prý může být i účinná v boji proti obezitě, a snižuje dokonce kriminalitu, alespoň to tvrdí dánští lékaři z Univerzity v Kodani.

 

Nakonec citát klasika Sigmunda Freuda: „Každý z nás v životě alespoň jednou onanoval. Kdo tvrdí, že ne, onanuje doposud.“