Kniha

Kniha Zdroj: Profimedia.cz

Jsou knížky do vlaku, do postele nebo na pustý ostrov. Ale jakou byste položili na stolek v obýváku?

Můžeme je láskyplně potěžkat nebo prolistovat, nechat si je podepsat od autora nebo si v nich vylisovat čtyřlístek. To všechno jsou důvody, proč papírové knihy zatím z našich životů nevytlačily ebooky. A hned tak se jim to nepodaří. Ale pak je tu ještě další důvod. Jejich obálky prozrazují lidem kolem nás, co teď zrovna čteme.

Letos v květnu jsme vás uvedli do hypotetické situace. Hoří váš dům (omlouváme se za traumatickou představu!) a vy máte čas zachránit ze své knihovny právě tak tři knihy. Které to budou? Vyberete si dílo klasického, anebo moderního autora? Dáte přednost titulům všeobecně ceněným, anebo spíš těm, ke kterým vás pojí osobní prožitky či vzpomínky? Požádali jsme jsme vás, abyste nám jména těchto tří knih prozradili.

 

 

Několik tisíc z vás s námi tuto hru hrálo. A ze zaslaných titulů vznikl zajímavý žebříček 169 knížek (vybrali jsme ty knihy, které se objevily alespoň třikrát), kterých si nejvíc ceníte nebo které jsou prostě nejblíž vašemu srdci. Hodně titulů na tomto zebříčku jsme očekávali, jiné nás překvapili. Ale každopádně je to seznam knížek "prověřený" vkusem dostatečně velkého vzorku vás čtenářů.

 

 

No a teď bychom vás chtěli pozvat, abyste si s námi zahráli další hru. Vzali jsme oněch 169 knížek, u kterých předpokládáme, že je mnozí z nás máme ve svých knihovnách. Ale pozor, tentokrát nebude hořet, nýbrž se k vám domů bude chystat návštěva (ano, to je o něco lepší než požár, i když zase ne o tolik). Jsou to vaši známí, kteří na návštěvě nikdy nebyli. A váš partner či partnerka k vám přichází se dvěma knížkami a říká: "Miláčku, kterou z nich mám položit na stolek v obýváku?"

 

 

V tom je celý princip hry. Tak jako jste na jaře mohli na našem webu hlasovat, s kterým ze známých Čechů byste chtěli uvíznout ve výtahu, teď budete mít šanci rozhodovat se mezi dvěma známými knižními tituly. Hlasovat můžete tak dlouho, dokud vás to bude bavit. Takže pozor ... návštěva je za dveřmi!


Zahrajte si duely.reflex.cz - klikněte zde.