Mňam mňam Bobík!

Mňam mňam Bobík! Zdroj: youtube.com

Bobik dnes rozsekal Reflextor

Těžko říct, zda to bylo tím, že šlo o poslední debatu v Reflextoru, nebo to bylo o tématu celé akce, kterým byla virální videa, ale na debatu bylo narváno a Marek Prchal, který byl jejím hostem se mohl cítit dobře.

 

Aby byl Marek náležitě představen, byla publiku nejprve promítnuta jeho nejpodařenější akce: video Přemluv bábu, asi nejúspěšnější politické virální video s politickým obsahem, které kdy bylo natočeno v České republice.

 

 

Následovala definice samotné virálnosti, tedy toho, jak vlasně poznat virální video od nevirálního. Faktem prostě ale je, že virální videa se dobře a především rychle šíří, přičemž 200 tisíc shlédnutí je na českém internetu hranice úspěšného virálního videa.

 

Následovala lekce z Rytmuse, tedy ukázka toho, že když někdo žije na internetu, jeho fanouškovská základna tam půjde za ním. Právě Rytmus byl ukázán jako příklad toho, jak lze dobře využít virální video v showbyznysu. Jako typické bylo ukázáno video Ti jebe.

 

A následovala věc, která rozbila úplěn všechny: ukázka videa Bobík, nejsledovanějšího českého videa na youtube se 16 miliony shlédnutí. Bylo fantasticé vidět, jak se oči všech přítomných rozzářily při animované reklamě na jakousi mléčnou přesnídávku, kterou zjevně děti chtějí vidět pořád dokola. Tak jako tak, společné zpěvy "Mňam mňam Bobík" jasně ukázaly, že Reflex má vyspělé a především muzikální čtenáře, resp. posluchače. Díky vám všem.