Reflextor

Reflextor Zdroj: Archív

Ve Varech dnes otevírá brány Reflextor, prostor časopisu Reflex. Přijďte se pobavit

Kromě toho, že název Reflextor dostal náš karlovarský webový speciál, jde i o skutečný fyzický prostor, který vám bude po dobu festivalu otevřen v karlovarských Lázních III. Časopis Reflex vám zde coby hlavní mediální partner 47. ročníku filmového festivalu zpestří všech 9 dní - počínaje dneškem.


Pokud už jste dorazili do Varů, přijďte dnes v 17.00 do Reflextoru. Co vás na místě čeká?


V Anglii o páté pijí čaj, v Reflextoru se v tuto dobu debatuje (a pije nejen čaj) v rámci bloku Čermákovy koupele. Dnes v 17 hodin tedy začneme hned první debatou moderovanou Milošem Čermákem o malých kriminálnících, která volně navazuje na festivalové filmy Vendeta a Král čuňat.


Thriller Vendeta natočil Čech, animovaný film Král čuňat Korejec. Přesto mají jedno společné: děti v nich ubližují dětem. Právě na toto téma bude diskutovat reportérka Reflexu Adéla Knapová. Do Reflextoru přivede nejen odborníky, ale i aktéry z řad nezletilých, aby se zamysleli, proč se násilí mezi dětmi daří čím dál víc, ale například i zda je vůbec šikana a násilí u nezletilých nenormální.


Ve stejnou dobu proběhne v Reflextoru vernisáž výstavy Reflexu Doktor Rath a naše další můzy. Autory děl je trio Marek Douša - Jan Ignác Říha - Štěpán Mareš, kteří na vernisáži samozřejmě nemohou chybět. A možná přijde i živý jukebox.


Večer je v Reflextoru vyhrazen reflexobavení. V 18 hodin můžete v rámci pravidelné události Od soumraku do úsvitu zhlédnout první festivalové postřehy oficiálního videoblogera Reflexu Luďka "Rodrigueze" Staňka.

 

V 21.30 na vás čeká slavnostní zahájení Reflextoru. A těm, kteří v něm vydrží (nebo do něj teprve dorazí) po dvaadvacáté hodině, zahraje dj MACEO.


Stavte se ale i kdybyste měli v Reflextoru (kavárně Reflexu) jen nabrat dech mezi projekcemi. Čeká na vás wi-fi zdarma, pivo, limo a koktejly. Budeme tam pro vás.

Kde nás najdete: