Melissa Stetten vs Brian Presley

Melissa Stetten vs Brian Presley Zdroj: Melissa Stetten (twitter), Brian Presley (Facebook)

Flirtování je v době sociálních sítí riskantní zábava. Herec Brian Presley může vyprávět

Modelka Melissa Stetten na Twitteru vylíčila, jak ji náhodný soused v letadle obtěžuje svou snahou o flirtování. Twitter je nebezpečná zbraň. Jeden z fanoušků totiž odhalil identitu nevítaného svůdníka a internet měl o zábavu postaráno. Jen Brian se asi moc nebavil.

Legenda v podání modelky Melissy Stettenové zní takto: v letadle si vedle ní sedl mladý muž a začal flirtovat. Stettenová nebyla zrovna nadšená, a tak vytáhla mobil a nechtěnou konverzaci s ctitelem překlápěla na Twitter.

 

"Brian teď mluví o tom, že je umělec a že věří, že vše se děje z nějakého důvodu - jako třeba to, že jsme se tady potkali," twítla například. V rámci konverzace navíc utrousil pár informací ze svého života, které Melissa hned publikovala.

 

Když napsala, že natočil film s Matthewem McConaugheym, jeden z jejích odběratelů z Twitteru si trochu zagůgloval a zjistil, že onen Brian musí být herec Brian Presley (pokud jej neznáte, nepropadejte panice - větší příležitost zatím dostal jen ve filmu Touchback z loňského roku). Poslal jí fotku a bylo jasno. Melissa Stetten si to nenechala pro sebe a odhalení poslala i svým fanouškům.

 

Dál napsala i to, že z toalety se nenápadně vrátil bez snubního prstenu, a v rozhovoru s ní přitom tvrdil, že je svobodný (má choť, dvě děti a v médiích často dává na odiv svůj život ve víře). Twitter-reportáž nakonec skončila slovy: "Zruinovala jsem právě na Twitteru život Briana Presleyho?"

 

Asi ne, ale rozhodně k tomu neměla daleko. Případ totiž proletěl Twitterem, přeskočil k blogům a nakonec se dostal na stránky zpravodajských webů i novin. Brian Presley se začal bránit: na svém Facebooku popřel v podstatě vše, co Melissa napsala.

 

Někteří se postupně přidali na jeho stranu: podivovali se, proč Melissa například smazala zprávu o sundaném snubním prstenu, tvrdili, že je to jen nevinný flirt (což se nerovná nevěře, kterou z toho "všichni dělají"), a začali zpochybňovat pravdomluvnost Melissy Stettenové.

 

 

Případ také ukazuje na zajímavý posun v tom, jak rychle se věci dnes odehrávají. Dřív by Melissa přetrpěla Brianovo tokání (tedy pokud budeme vycházet z toho, že událost se takto opravdu stala), pak by si mohla leda postěžovat svým přátelům, ale nejspíš by nikdy nezjistila identitu spolucestujícího, natož jeho rodinný stav.

 

Jenže v roce 2012 vše funguje jaksi jinak. Jeho jméno se dozvěděla ještě během letu (jak měla zařízené připojení na net, to nechme na jindy), rychle měla "na stole" jeho životopis a během pár chvil žil kauzičkou solidní kus internetu.

 

Autor blogu Mediaite navíc přidává postřeh, že to byl nejen souboj Melissa vs Brian, ale také Twitter vs Facebook. A lekce v krizovém managementu. Melissa používala Twitter, Presley svou reakci hodil jinam - na Facebook (kde se dočkal jen 29 sdílení a 219 lajků) - a navíc s velkým zpožděním.

 

"Kdyby věnoval větší pozornost svému účtu na Twitteru, dozvěděl by se včas o nebezpečí a mohl by začít twítovat, že jeho chování byla ve skutečnosti jen příprava k filmu o tom, jak ženatí chlápci flirtují v letadlech," glosuje to autor Tommy Christopher.