Petra Paroubková

Petra Paroubková Zdroj: Profimedia.cz

Petra Paroubková dělá byznys s největším rakouským pasákem

Bordel jako byznys je kniha, která právě vychází ve vydavatelství nejslavnější — druhdy sociálně demokratické – manželky Petry Paroubkové. Příručku , jak na to, chcete-li otevřít bordel, napsal vystudovaný sociolog a ekonom Alexander Gerhardinger, majitel několika úspěšných erotických podniků v Rakousku. Reflex s ním na podzim strávil pár dnů ve Vídni v jeho největším erotickém klubu Zlaté časy. Ptali jsme se ho, jaké je být nejslavnějším místním bordelpapá.

 

 

„Bylo velmi těžké vysvětlit to mým dvěma dcerám, a především mé mamince, ale v podstatě se mi to za nějaký čas podařilo. Také proto jsem vydal před devíti měsíci knihu o tom, jaké to je, začít provozovat bordely. Že je to byznys jako každý jiný. A ve své knize také radím, jak v něm uspět a vydělat peníze. Tady je jeden výtisk pro vás.“

 

Nakloní se a ze zásuvky stolu, v níž v bondovkách takoví jako on schovávají revolvery, vytahuje knihu. Na lesklé černé obálce je velký růžový nápis Pufferzone. (Podle mých přátel z Facebooku je Pufferzone „zóna nárazu“ anebo „prostor mezi dvěma válčícími armádami“. Vyberte si.) Vedle titulu knihy je nakreslená svlečená slečna, logo Zlatých časů. A na předsádce vepsáno věnování „Pro Pavlínu z Reflexu“.

 

 

 

Petra Paroubková ke svému vydavatelskému počinu v médiích uvádí: „… abych mohla vydávat knihy, které jsou fajnovou sběratelskou literaturou, musím vydat i titul, který mi to zaplatí.“ S tím není potřeba polemizovat, tím spíš, že Gerhardingerova příručka pro podnikatele v erotice „Pufferzone“ se v Rakousku údajně prodává skvěle.

 

Připomeňte si původní reportáž z rakouského bordelu od Pavlíny Wolfové a Romana Černého: