Kalousek a Sobotka

Kalousek a Sobotka Zdroj: Petr Hloušek/Právo/Profimedia

Kalouskovi by se nepříčilo spojit se po volbách s kýmkoliv, glosují čtenáři jeho "námluvy" se Sobotkou

Miroslav Kalousek si prý oddechl, když Bohuslav Sobotka odmítl koalici s TOP 09. Podle Miloše Čermáka je to však trapnější, než když člověka v pubertě odmítne holka a on začne vykřikovat, že o ni nikdy neměl zájem. Jak dopadlo středeční hlasování v Aréně Reflexu?


"Vyjádření pana předsedy Sobotky je pro mě velmi úlevné," řekl Miroslav Kalousek poté, co šéf ČSSD odmítl možnost koalice s TOP 09. Kalousek přitom sám předtím tvrdil, že by si ji "dokázal představit".


Miloš Čermák nabízí trefné přirovnání: "Když vás v pubertě odmítne holka, kterou jste balili, a vy začnete vykřikovat, že jste o ni vlastně nikdy nestáli a že je to ošklivka, dá se to pochopit. Ve vrcholné politice je to ovšem poněkud trapné."


S jeho připomínkou souhlasilo 91 procent hlasujících čtenářů. "Mno...víc věřim, že do tejdne vyhraju jackpot!!" přisadil si ve facebookové diskuzi čtenář Radek Koňařík.


O názorové neoblomnosti není přesvědčen ani Petr Ondrus. "Ten člověk se neštítí popřít vlastní volební sliby, natož pak názory. Ve chvíli, kdy půjde o koryta a beztrestnost se nakonec spojí i s ďáblem, názor, nenázor, o ten přeci vůbec nejde...," napsal na Facebook.


A kvituje mu například Miroslav Med: "Až doposud jsem po žádných volbách nezaznamenal, že by se Kalouskovi příčilo spojit se s kýmkoliv..."

 



Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) řekl podle Karla Schwarzenberga o TOP 09: "Socani jsou pro nás protivníci, ale vy jste konkurence. A konkurence se musí zničit.” Neničí takovými proslovy ODS především sama sebe? Hlasujte v Aréně Reflexu na titulní straně Reflex.cz a diskutujte. Nejzajímavější facebookové komentáře zveřejníme v zítřejším vyhodnocení.