Cannabis akt, 1. místo podle redakce, třetí místo podle čtenářů: Co si dát dřív

Cannabis akt, 1. místo podle redakce, třetí místo podle čtenářů: Co si dát dřív Zdroj: archív soutěže

Cannabis art, 1. místo podle redakce: Tibet's Garden Grasshopper Likes Hemp
Cannabis art, 2. místo podle redakce: Claustrum Carovy Koo
Cannabis art, 3. místo podle redakce: Explosionalismus 2
Cannabis akt, 1. místo podle redakce, třetí místo podle čtenářů: Co si dát dřív
Cannabis akt, 2. místo podle redakce: Konopí
10
Fotogalerie

Reflex vyhlašuje výsledky fotografické soutěže Cannabis Cup

Letošní ročník Reflex Cannabis Cupu je odlišný od všech předchozích. Jediné, co se nezměnilo, je sponzor, žižkovský Growshop, jenž připravil pro vítěze hodnotné ceny.

 

Jinak se Cup změnil skoro ve všem. Především formálně – už nejde o pěstitelskou soutěž, ale o soutěž umělecké fotografie na téma konopí, respektive krásná žena a konopí. Změnila se porota – polovinu fotek místo mediálních osobností nyní vybírají výtvarníci redakce Reflexu v čele s Honzou Šibíkem, který sice nehulí, ale o fotkách ví skoro všechno. Druhá polovina vítězných fotek byla vybrána diváckým plebiscitem – vybírali jste vy sami při hlasování na webu Reflexu. A nyní máte před sebou výsledky všech kategorií.

 

V roce 2010 přestalo být pěstování malého množství rostlin konopí a držení malého množství marihuany pro vlastní potřebu trestným činem. Proto se výherci nemusí obávat postihu. V souvislosti se změnou zákona se i naše soutěž dostává z jakéhosi legislativního přítmí, ve kterém v minulých letech fungovala, do záře reflektorů oficiálního fotografického klání. Protože konopí poté, co přestalo být v očích veřejnosti hrůznou drogou děsící matky pubertálních potomků, už zase je zcela normální a krásnou kytkou, již je možné umělecky ztvárnit na tisíc možných způsobů. A o tom – o kráse konopných kytek a kráse ženského těla – je i letošní ročník Reflex Cannabis Cupu.

 

Výsledky Cannabis Cupu 2011 najdete v přiložené galerii: