Svět očima Terminátora

Svět očima Terminátora Zdroj: archiv

Chcete mít zrak jako Terminátor? Google prý připravuje chytré brýle

Nejnovější spekulace: Google vám nacpe internet a obrazovku rovnou do brýlí.

Každý asi někdy záviděl Terminátorovi jeho digitální oči. Počítač mu okamžitě vyhodnocuje vše, co vidí: značky aut, velikost bot, počet mrtvých v záběru, cokoli. Pokud vás film minul, vizte video:

 

 

Podobná možnost se prý krapítek přiblížila i nám. Google údajně pracuje na speciálních brýlích. Ty budou umět díky kameře fotografovat a shromažďovat informace, budou obsahovat různé aplikace využívající rozšířenou realitu a asi také zvládne přijímat rozkazy podle hlasu a tak dále. Informace se budou zobrazovat pouze v jednom rohu jednoho skla, navigovat se v nich budeme pomocí pohybů hlavy.

 

Podle blogu 9to5google jsou brýle téměř k nerozeznání od normálních a vypadají nějak takto:

 

Brýle Oakley Thump 2 MP3Brýle Oakley Thump 2 MP3|oakley.com

První spekulace o tom, že Google chystá (a nespí prý ani Apple) nějaký snadno přenosný počítač à la brýle / náramek / cosi na klopě, se objevily v prosinci loňského roku, nyní prý Google zvažuje beta testování. Hlásíme se!

 

 

Jak by mohla vypadat taková technologie za patnáct let? Skvělé asi budou ústní zkoušky ve škole: brýle vám dotazy od paní učitelky rovnou zodpoví, vy je odpapouškujete. Tedy pokud nebude kantorka ráčkovat a brýle jí kvůli tomu neporozumí.

 

Nebo takhle půjdete po Havlově náměstí, naproti vám krásná holka / krásný kluk. Brýle zapojí funkci rozpoznávání obličeje, využijou data ze sociálních sítí a řeknou vám: tohle je Vlasta, máte 5 společných přátel, zrovna jde na koncert k 33. narozeninám Justina Biebera. Když si teď hned přes brýle koupíte lístky, dostanete 20 % slevu. Vlasta nemá v kolekci nové Bieberovo album, kupte mu/jí ho s věnováním a určitě získáte velké plus.

 

Otázka je, jestli je taková představa úchvatná nebo děsivá. A nemyslím tím tu představu třiatřicetiletého Biebera.