Vánoční Android

Vánoční Android Zdroj: archiv

Ježíšek naděloval chytré telefony. Apple a Google trhají rekordy

Ve dnech 24. a 25. prosince padaly rekordy jeden za druhým: počet aktivací nových chytrých telefonů, počet stažených aplikací atd. Ježíšek evidentně naděloval iPhony a Androidy.

Šéf vývoje mobilních služeb Google Andy Rubin na Twitteru oznámil, že o Vánocích lidé poprvé připojili k internetu 3.7 milionů nových chytrých telefonů s operačním systémem Android. Přitom pár dní před tím se přitom chlubil, že počet aktivací je 700.000 denně. Ježíšek tedy se evidentně činil.

 

Podle firmy Flurry Analytics narostl počet aktivací androidů a zařízení s iOS (iPhone, iPad, iPod) o 353 % oproti průměrným hodnotám.

Smartphone pod stromečkem? Častý scénář...Smartphone pod stromečkem? Častý scénář...|Flurry Analytics

 

Nejčastěji se chytré mobily nadělovaly v Británii. To ve Švýcarsku narostl počet nových mobilů o "pouhých" 100 %. To prozměnu vyzkoumala firma Localyst.

Kolik nových smartphonů se kde aktivovaloKolik nových smartphonů se kde aktivovalo|Localyst

 

Mezi jednotlivými zeměmi panují rozdíly v tom, jak moc fandí jablkům či zeleným robůtkům: v Německu či USA byl populárnější Apple iOS, ve Švédsku či Jižní Koreji dominoval Google Android.

Kde preferují Android a kde iPhone?Kde preferují Android a kde iPhone?|Localyst

 

 

Nové mobily rovná se nová armáda stahovačů mobilních aplikací. Během Vánoc si lidé stáhli 242 milionů aplikací pro iOS či Android. To je o 125 % více oproti prosincovému průměru.

Lidé výrazně více stahovali aplikaceLidé výrazně více stahovali aplikace|Flurry Analytics

 

 

Tip: Pokud jste dostali iPad nebo smartphone, stáhněte si na adrese reflex.cz/vanoce knížku vánočních povídek od Reflexu zdarma.