Soundtrack Poděbrady 2023

Soundtrack Poděbrady 2023 Zdroj: Oficiální facebook festivalu

Soundtrack Poděbrady 2024: Program, vstupenky, line-up. Vše, co o festivalu potřebujete vědět

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady čeká letos již 9. ročník. Poslední prázdninový víkend bude v Poděbradech plno hudby, a to nejen té filmové. V jedinečném prostředí pod Poděbradským zámkem a v Centrálním zámeckém parku vás čeká kulturně bohatý program. Můžete se těšit na interprety jako Monkey Business, MYDY nebo Molotov Jukebox. Samozřejmě ani o filmovou hudbu nebude nouze. Uskuteční se koncert na počest Karla Svobody a vrcholem programu bude promítání filmu Jurský park s živým orchestrem.

Letos se festival Soundtrack Poděbrady odehraje mezi 29. srpnem a 1. zářím 2024 pod Poděbradským zámkem a v zámeckém parku. 

Cena vstupenek na Soundtrack Poděbrady 2024

Festival nabízí vstupné s akreditací na veškeré části programu ve formě lístků Golden a VIP Golden pass. 

Typ vstupenkyCena
Golden pass3 705 Kč
VIP Golden ticket9 415 Kč

Golden pass samozřejmě nejsou jedinou možností vstupného. Můžete si koupit lístek jen na jednotlivé části programu. 

UdálostDatumCena vstupenky
Soundtrack party night30. 8.990 Kč
Karel Svoboda: filmová hudba31. 8.990 Kč
Jurský park31. 8.1 190 Kč
Le Magnifique: Ondřej Brzobohatý1. 9.890 Kč

Ceny vstupenek na jednotlivé události uvedené v tabulce jsou ceny pouze základního vstupného. Vždy je možnost vybrat si lepší místa, jako je například stání přímo u pódia za cenu vyšší, nebo naopak místo ve vzdálenějším sektoru za cenu nižší. Festival též nabízí zvýhodněné vstupné pro ZTP a ZTP/P

Line-up a program na Soundtrack Poděbrady 2024

30. 8. 18:00 – Soundtrack Party Night: Na páteční večer organizátoři festivalu připravili nabitý program. Vystoupí rovnou tři kapely MYDY, Monkey Business a britská kapela Molotov Jukebox.

31. 8. 16:00 – Karel Svoboda: Filmová hudba: Komorní filharmonie Pardubice bude hrát společně s dirigentem Kryštofem Markem skladby Karla Svobody. Zazní melodie z filmů Noc na Karlštejně, Tři oříšky pro Popelku, seriálů Cirkus Humberto, Návštěvníci, Létající Čestmír a mnoho dalších.

31. 8. 21:00 – Jurský park: Vrcholem letošního devátého ročníku festivalu bude promítání legendárního filmu Jurský park s živým orchestrem. Hudbu k filmu složil John Williams a v Poděbradech ji návštěvníci uslyší v podání Filharmonie Hradec Králové pod vedením nizozemského dirigenta Ernsta van Tiela.

9. 15:00 – Le Magnifique: Ondřej Brzobohatý: Dle slov organizátorů festivalu se hudba z francouzských filmů stala součástí české kultury. Proto tak pod taktovkou hudebního skladatele Ondřeje Brzobohatého vzniklo unikátní představení, které pomocí filmových ukázek a symfonického orchestru připomene nesmrtelné melodie, jako je hvízdavý pochod četníků ze Saint-Tropez nebo Fantomasovy varovné fanfáry. 

Ubytování na Soundtrack Poděbrady 2024

Festival žádné vlastní ubytování nenabízí. V Poděbradech ovšem o něj není nouze. Kde zůstat, se můžete podívat například na oficiálním webu poděbradských lázní nebo na Poděbrady-ubytování.cz.

Doprava na Soundtrack Poděbrady 2024

Organizátoři doporučují se na festival dopravit vlakem, jelikož vlakové nádraží se nachází přímo na začátku Centrálního lázeňského parku. K vyhledávání spojů využijte aplikaci iDos nebo vyhledávač Českých drah.

Na festivalu jste samozřejmě vítáni, ať zvolíte jakýkoliv způsob dopravy. Jestli se tedy rozhodnete dorazit osobním vozem, organizátoři nabízejí seznam ulic, kde je ve městě možné zaparkovat:

  • Pražská (U Jezera)
  • Ostende
  • Husova (U Alberta)
  • Dr. Horákové
  • U Zimního stadionu
  • Lázeňská
  • Družstevní
  • Paroubkova

Pokud jste vášniví cyklisté, všechny cyklostezky kolem Poděbrad jsou krásně po rovince. Dokonce je pro vás u nádraží připravená parkovací věž Biketower.

O festivalu Soundtrack Poděbrady

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady nabízí každým rokem kulturně a hudebně bohatý program. Kulturní přínos festivalu není jen živá hudba a filmové promítání, ale i bohatý doprovodný program, který je pro návštěvníky zdarma. Již tradičně je vrcholem festivalu sobotní den. Letos se můžete těšit na koncert na počest skladatele Karla Svobody a večerní promítání oscarového snímku Jurský park s živým orchestrem.

 

Více informací na oficiálních stránkách festivalu >>>