Mácháč 2023

Mácháč 2023 Zdroj: Oficiální facebook festivalu

Mácháč 2024: Program, vstupenky, line-up. Vše, co o festivalu potřebujete vědět.

Mácháč patří k historicky nejzásadnějším tanečním festivalům v tuzemsku. Propojení hudby s přírodou a nádherná scenérie na břehu Máchova jezera jsou důvody, proč má festival jedinečnou atmosféru a patří mezi nejnavštěvovanější v žánru taneční hudby u nás. Díky tomu přijíždějí do Česka umělci, kvůli kterým byste jinak museli navštívit kluby jako berlínský Berghain. Těšit se můžete na Barta Skillse, italskou AniMe, Tita Lau nebo Carla Schmitt.

Letos se festival Mácháč odehraje od 16. do 17. srpna 2024 na pláži Klůček u města Doksy.

 

Line-up Mácháč 2024

Pátek 16. srpna 2024 – Vintage Culture, Tita Lau, AniMe, Daniella Da Silva, Amémé

Sobota 17. srpna 2024 – Bart Skils, Alex Stein, Carla Schmitt

Zatím sice neznáme všechny účinkující, ale program i tak vypadá nabitě.

Cena vstupenek na Mácháč 2024

Festival Mácháč nenabízí žádnou formu zvýhodněného vstupného. Vstup na festival je možný až od 18 ti let. 

Typ vstupenkyCena
Jednodenní vstupnéV prodeji od 10. 5. 2024
Základní vstupné (oba dva dny)1 590 Kč
VIP vstupné 3 990 Kč

Cena základního vstupného se bude postupně zvyšovat. Momentálně je v prodeji druhá vlna vstupenek.

Ubytování na Mácháč 2024

Festival neprovozuje vlastní kempy ani stanová městečka. V bezprostřední blízkosti pláže se totiž nachází hned několik kempů, hotelů a ubytoven, které slouží návštěvníkům jezera po celý rok. Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejnavštěvovanějších rekreačních oblastí v ČR, je míst k ubytování či přespání dostatek. 

Pro výběr nejlepšího ubytování v okolí Máchova jezera doporučujeme stránky Máchovo jezero – ubytování, nebo e-chalupy.cz.

Doprava na Mácháč 2024

Jak se nejlépe na festival dopravit pomocí veřejné dopravy, zjistíte pomocí aplikace iDos nebo vyhledávače Českých drah.

Pokud se na festival dopravíte osobním vozem, motorkou či karavanem, parkování bude možné pouze na místech k tomuto účelu určených. V době konání festivalu je možné využít placených parkovišť nedaleko festivalového areálu. Parkování v kempech apod. je nutné řešit přímo s provozovateli daného ubytovacího zařízení.  

Na oficiálních stránkách festivalu naleznete mapu, kde jsou autokempy, kempy, parkoviště a nádraží v blízkosti areálu festivalu.

O festivalu Mácháč

Mácháč patří mezi nejzásadnější taneční festivaly v České republice. První ročník se konal v roce 1999. Od roku 2011 se z Mácháče stal dvoudenní festival, což organizátorům umožnilo zařadit do programu ještě více domácích i zahraničních umělců. Písčitá pláž s pódiem přímo na vodě činí z festivalu naprosto jedinečnou zkušenost. Za dobu existence festivalu se na pláži Klůček vystřídalo přes čtvrt milionu návštěvníků a Mácháč se stal skoro tradičním zakončením festivalové sezóny.

Více na oficiálních stránkách festivalu >>>