Shane MacGowan

Shane MacGowan Zdroj: Nitrate Film

Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem
Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem
Irský zpěvák Shane MacGowan
Irský zpěvák Shane MacGowan
Irský zpěvák Shane MacGowan
10
Fotogalerie

Zemřel zpěvák Shane MacGowan. Nespoutaný irský živel se dožil 65 let

Zemřel irský zakladatel britské punkové a folkové kapely The Pogues Shane MacGowan. Úmrtí dnes na instagramu oznámila jeho žena Victoria Mary Clarkeová. MacGowanovi, který byl známý také svými alkoholovými výstřelky, bylo 65 let.

MacGowan je známý především jako frontman skupiny The Pogues, která hraje takzvaný celtic punk, tedy směsici punku a tradiční irské hudby. Je mimo jiné spoluautorem jejího hitu Fairytale of New York.

"S nejhlubším zármutkem a těžkým srdcem oznamujeme skon našeho krásného, drahého a vroucně milovaného Shanea MacGowana," uvedla rodina v dnešním prohlášení.

Už v 70. letech, tedy ještě před založením The Pogues, měl MacGowan svoji kapelu The Nipple Erectors. V 90. letech, po vyhazovu od The Pogues, pak vytvořil další formaci Shane MacGowan and The Popes. Později se k The Pogues vrátil.

MacGowan se podílel také na nahrávce písně Perfect Day Loua Reeda pro charitativní akci Children in Need, která se dostala do čela britské hitparády a vydělala charitě více než dva miliony liber. Mezi jeho blízké přátele patřil americký herec Johnny Depp, který předloni i v Karlových Varech uvedl životopisný dokumentární film režiséra Juliena Templeho Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem.