Video placeholde
Drama na letišti v Hamburku (4.11.2023)
Drama na letišti v Hamburku (4.11.2023)
Drama na letišti v německém Hamburku (4.11.2023)
Drama na letišti v německém Hamburku (4.11.2023)
Drama na letišti v německém Hamburku (4.11.2023)
10
Fotogalerie

Střelba na letišti v Hamburku. Ozbrojený muž vjel mezi letadla, v autě drží své dítě jako rukojmí

Letiště v Hamburku na severu Německa je stále uzavřené kvůli policejnímu zásahu proti ozbrojenému muži, který na letištní ploše od soboty drží jako rukojmí svou čtyřletou dceru. Na svých webových stránkách letiště informuje, že provoz stále stojí a zatím nelze odhadnout, kdy se obnoví.

Jako první informaci o násilném vniknutí do areálu letiště přinesl list Bild, který původně informoval o tom, že muž má v autě dvě děti. To se ale nepotvrdilo, policie nyní hovoří o tom, že muž má ve vozidle vlastní malé dítě a že motivem jeho činu zřejmě je spor o opatrovnická práva. Matka dítěte se předtím na policii obrátila kvůli možnému únosu potomka jeho otcem.

Muž zaparkoval vůz značky Audi bez poznávací značky pod letadlem. Podle mluvčího spolkové policie Thomas Gerberta z vozu vyhodil několik zápalných lahví. Hasiči z bezpečnostních důvodů postříkali letadlo vodou.

Na místě je policejní zásahové komando a také policejní psycholog. S mužem, kterému je podle informací DPA 35 let, vyjednavač hovoří turecky.

Policie uvedla, že nyní vyjednává s 35letým mužem, který násilím vjel autem do areálu letiště a má u sebe malé dítě. Podle agentury DPA jeho jednání nejspíš souvisí se sporem o opatrovnictví, muž chce s dcerou odletět do Turecka, odkud pochází. Matka dítěte dříve kontaktovala policii kvůli možnému únosu své dcery.

Provoz na letišti zcela utichl v sobotu po 20:00, rušení a odklánění letů se dotklo více než 3000 cestujících. Policie nechala vyklidit i oba terminály. Letiště dnes uvedlo, že zrušené jsou i některé lety plánované na dnešní ráno. Odklání se také veřejná doprava směrem na letiště.