Video placeholde
Exprezident Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman
Věci, které mám raději než moc, čímž neříkám, že moc rád nemám, jsou knihy, příroda, rodina, přátelé, dobré jídlo a dobré pití.
7
Fotogalerie

Miloš Zeman: Politici dělají idiotské chyby, ve vládě jsou amatéři. V Putinovi jsem se zmýlil

Bývalý předseda sociální demokracie, premiér, předseda sněmovny a prezident republiky MILOŠ ZEMAN (79) se na obálce Reflexu objevil už více než 40krát. Po čase jsme ho opět požádali o rozhovor, abychom vyhodnotili jeho politickou kariéru, jeho úspěchy i jeho omyly. Setkali jsme se v jeho kanceláři v pražské Jaselské ulici, prezident byl v dobré formě a samozřejmě si neodpustil několik jízlivostí jak směrem k politikům, tak k novinářům.

Kromě své kritiky Fialovy vlády, či velmi kritického názoru na zelenou ideologii, která se šíří Evropou, hovořil také o Číně a svém politickém odkazu, svých chybách a svých dětech. 

Za jednu z karierních porážek a chyb považuje svůj špatný odhad, pokud jde o ruského masového vraha Vladimira Putina. Ten podle Zemana dnes škodí Ukrajině i Rusku a „udělal chybu, která je horší než zločin“.

Miloš Zeman hovořil také o svých dětech, synovi Davidovi a dceři Kateřině. Zeman říká, že právě kvůli synovi a jeho někdejšímu pokusu o sebevraždu kdysi přitvrdil v názorech na novináře a média.

Celý rozhovor s Milošem Zemanem si také můžete přečíst v aktuálním Reflexu >>>

Reflex 44/2023Reflex 44/2023 | Archív