Velké brýle ji proslavily a z očí je Naďa nesundá ani dnes.

Velké brýle ji proslavily a z očí je Naďa nesundá ani dnes. Zdroj: Foto ara

Naďa Urbánková: O zkažené svatbě své dcery i osamělých Vánocích!
V mládí byla Naďa Urbánková kočka.
Jana Fabiánová a Naďa Urbánková
Naďa Urbánková
Naďa Urbánková
5
Fotogalerie

Naďa Urbánková zemřela na komplikace spojené s rakovinou a covidem, bylo jí 83 let

Naďa Urbánková, legendární česká zpěvačka a herečka s nesmrtelným lookem šedesátkového sestřihu a velkých brýlí, včera večer zemřela. Urbánková trpěla rakovinou a k jejímu špatnému zdravotnímu stavu se přidaly komplikace spojené s nedávno prodělaným covidem. Smutnou zprávu oznámila na sociálních sítích její dcera. 

"S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3. 2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním covid-19," napsala její dcera Jana Fabiánová na sociální síť Facebook. Zároveň poprosila veřejnost o soukromí, aby se mohla s úmrtím vyrovnat.

Naděžda Balabánová, jak se za svobodna Urbánková jmenovala, se narodila 30. června 1939 v Nové Pace a vyrůstala ve vesničce Borovnička, kde začala chodit do školy. Absolvovala Vyšší zdravotnickou školu v Trutnově a krátce pracovala jako zdravotní sestra. V roce 1964 se dostala do Semaforu. Poprvé se objevila před kamerou ve filmovém muzikálu Kdyby tisíc klarinetů, hrála také ve filmech Ostře sledované vlaky, Skřivánci na niti a Na samotě u lesa. Jako zpěvačka se proslavila zejména semaforskými hity Drahý můj a Závidím a úspěšnou érou s Country Beatem Jiřího Brabce.