Video placeholde
Jiří Procházka a jeho útok na Glovera Teixeiru
Jiří Procházka vs. Glover Teixeira
Tvář šampiona. Jiří Procházka vybojoval svůj titul v UFC po neuvěřitelně drsné bitvě...
Seznamte se, první český šampion UFC Jiří Procházka
17
Fotogalerie

Krvavá bitva o UFC 275. Jiří Procházka prohrával, pak soupeře uškrtil a je šampionem polotěžké váhy

Nejlepší český MMA bojovník současnosti Jiří Procházka porazil v titulovém zápase polotěžké váhy organizace UFC Glovera Teixeiru z Brazílie a získal pár šampiona. Duel plný tvrdých výměn ukončil v závěrečném 5. kole na takzvanou submisi, kdy soupeř 28 sekund před koncem zápas při škrcení "odklepal".

Devětadvacetiletý Procházka vyhrál i třetí zápas v UFC a postaral se o největší úspěch českého MMA, smíšeného bojového umění. O třináct let starší Teixeira, který byl držitelem titulu, si v oktagonu připsal osmou porážku ve 41. zápase. Procházka si bilanci vylepšil o 29. výhru proti třem porážkám, neuspěl naposledy v prosinci 2015.

Procházka byl podle sázkových kanceláří favorit, Teixeira ale od začátku potvrzoval zkušenosti a hned v úvodu se mu boj podařilo přesunout na zem, kde byl lepší. V závěru prvního kola český zápasník poprvé soupeři zasadil několik tvrdých úderů. Od druhého kola měli oba borci tržné rány, Procházka nad levým okem, Teixeira na nose.

Rodák z Hostěradic na Znojemsku na tom byl kondičně viditelně lépe, několikrát ale zaváhal a dovolil soupeři zápas přesunout na zem, kde se Teixeira cítil lépe. Vyrovnaná bitva, ve které na tom byl podle bodových rozhodčích po čtyřech kolech lépe zkušený Brazilec zápasící v UFC od roku 2012, se nakonec rozhodla v samotném závěru posledního kola. Po několika tvrdých úderech Teixeiry se boj opět přesunul na zem a Procházkovi se podařilo přinutit soupeře vzdát.