Hollywood composers

Hollywood composers Zdroj: red

Elia Cmiral
Jeff Beal
Nan Schwartz
3
Fotogalerie

Skladatelé hollywoodské filmové hudby budou dirigovat velký koncert v Praze  

Velkolepý koncert filmové hudby orchestru PKF — Prague Philharmonia, který budou osobně dirigovat hollywoodští skladatelé, se uskuteční 26. dubna 2022 v Kongresovém centru v Praze. Zazní hudba ze seriálu House of Cards, filmů Spider-Man 3, Mimi šéf a dalších. Akce se zúčastní držitel pěti cen EMMY Jeff Beal, majitelka Grammy Nan Schwartz či autor hudby k filmům Noční můra v Elm Street, Hellraiser nebo Spider-Man 3 Christopher Young. Koncert bude vyvrcholením několikadenní akce Soundsgate Composers Summit.

Jedinečný koncert představí filmovou hudbu posledních let v tom nejlepším světle. Na programu budou melodie k seriálovému hitu House of Cards, filmu Spider-Man 3 nebo Mimi šéf (The Boss Baby). Mezi hosty akce budou takové osobnosti jako držitel pěti cen EMMY Jeff Beal či Grammy oceněná Nan Schwartz. Méně zajímavá nejsou ani další jména, například Christopher Young, Conrad Pope, Elia Cmiral, Chris Egan, Christian Henson, Paul K Joyce nebo Nathaniel Méchaly. Česká a slovenská scéna bude zastoupena Petrem Wajsarem, Tomášem Živorem, Zuzanou Michlerovou, Matúšem Luhovým, Dominikem Svobodou a Jiřím Hradilem.

PKF — Prague Philharmonia je světově uznávaným orchestrem s bohatou tradicí. Byť se PKF profiluje jako orchestr klasické hudby, cizí jí nejsou ani jiné žánry, a to včetně filmové hudby. Důkazem toho, že souboru filmové melodie sluší, byl například koncert přímo v Mekce filmového umění, na festivalu v Karlových Varech v roce 2019, nebo spolupráce s Davidem Newmanem, jehož hudba byla nominovaná na Oscara.

Hudbu hollywoodských skladatelů uvede PKF — Prague Philharmonia pod taktovkou uznávaného dirigenta a skladatele Jana Kučery. Zahraje si však i pod vedením samotných skladatelů – svoji hudbu sám oddiriguje například Jeff Beal, Conrad Pope nebo Chris Egan.

Koncert je vyvrcholením několikadenní akce Soundsgate COMPOSERS Summit 2022, které je Reflex mediálním partnerem. Summit je určený pro profesionály v audiovizi a hudební skladatele, se sérií workshopů, zajímavých přednášek, debat a lekcí se všemi výše zmíněnými skladateli osobně. Akce je ve svém žánru jednou z největších ve střední Evropě. Pořádající společnost Soundsgate se zaměřuje na kreativní produkci hudby a zvuku v audiovizi a spolupracuje s renomovanými umělci a hudebníky, mezi něž patří například Elia Cmiral, Petr Wajsar, Dominik Svoboda nebo Jiří Hradil.