Happening Milionu chvilek: Zabaveno ANO-FERTEM

Happening Milionu chvilek: Zabaveno ANO-FERTEM Zdroj: Milion chvilek

Happening Milionu chvilek: Zabaveno ANO-FERTEM
Happening Milionu chvilek: Zabaveno ANO-FERTEM
Happening Milionu chvilek: Zabaveno ANO-FERTEM
Happening Milionu chvilek: Zabaveno ANO-FERTEM
Happening Milionu chvilek: Zabaveno ANO-FERTEM
37
Fotogalerie

Zabaveno ANO-FERTEM! Česko oblepily žluté exekuční pásky, akce upozorňuje na Babišovo jednání

Hnutí Milion chvilek uspořádalo happening s názvem „Zabaveno ANO-FERTEM.” V rámci toho dobrovolníci omotali vybrané objekty veřejného prostoru, které běžně vnímáme jako veřejné vlastnictví, žlutou „exekuční” páskou. V Praze na Václavském náměstí pak bude happening probíhat až do zítřka. Milion chvilek tak chce upozornit na prorůstání konglomerátu ANO/ Agrofert naším státem, které by se mohlo ještě stupňovat, pokud ve volbách 8. a 9. října složí vládu hnutí ANO.

„Jde o nenásilný politický protest, který poukazuje na toxické podmanění si státu koncernem Agrofert. Prsty Andreje Babiše sahají daleko už nyní. A pokud dál zůstane v čele našeho státu, nebude to stejně strašné, jako teď. Bude to mnohem horší. Ale ještě máme šanci to zastavit,” dodala k důvodu pořádání happeningu Hana Strašáková, mluvčí Milionu chvilek. Akce má tedy upozornit právě na fakt, že tristní stav, který v současnosti pozorujeme, může být teprve začátek. Pásky s nápisem „Zabaveno ANO-FERTEM” se tak objevují na frekventovaných místech, kterými lidé chodí například do práce nebo na nákup.

V Praze na Václavském náměstí pak bude happening probíhat až do zítřka. „Zítra, 28. 9. totiž slavíme den české státnosti. Co nám však ze státu zbyde, až hnutí ANO dokončí svou agrofertizaci?,” upozornil předseda Milionu chvilek Benjamin Roll na fakt, že brzy bychom nemuseli mít co slavit. „Premiérova firma prorůstá státní instituce a úřady jednají čím dál zřetelněji v jeho prospěch na úkor občanů. Tomu se říká unesený stát. Je čas ho ve volbách osvobodit!" U „zabaveného” objektu na Václavském náměstí se tedy budou v intervalech střídat členové Milionu chvilek i dobrovolníci celý den a celou noc.

Happening dnes probíhá i v dalších více než třiceti městech ve všech krajích České republiky. Do jeho organizace se zapojí Milionová síť organizátorů i dobrovolníci kontaktní kampaně na podporu volební účasti „Volím změnu”. Ti už od začátku léta mluví s lidmi v ulicích o důležitosti voleb, roznášejí  do schránek letáky a vylepují plakáty. Cílem akce není poškození veřejného majetku. Protest je zcela legální a pásky budou následně beze zbytku odstraněny.