Dominika Cibulková je bývalá světová tenisová čtyřka.

Dominika Cibulková je bývalá světová tenisová čtyřka. Zdroj: Instagram

Dominika Cibulková a její vysvětlení nešťastné situace.
Dominika Cibulková si užívá moře v Dubaji.
Dominika Cibulková čelí kritice kvůli přednostnímu očkování.
Dominika Cibulková čelí kritice kvůli přednostnímu očkování.
Dominika Cibulková čelí kritice kvůli přednostnímu očkování.
22
Fotogalerie

Hon na krásnou čarodějnici: Slováci nadavají na tenistku Cibulkovou, že se nechala přednostně očkovat

Tématem číslo jedna na Slovensku se tento víkend stal případ bývalé profesionální tenistky Dominiky Cibulkové, která se v utajení spolu se svým manželem nechala koncem prosince naočkovat vakcínou proti covidu-19, ač jako jednatřicetiletá sportovkyně nespadá do první vlny vakcinace. Informaci přinesl server Denník N.

Cibulkovou přednostně naočkovali v bratislavské Univerzitní nemocnici. Do oficiálního  pořadníku ji prý zařadil jeden z pracovníků vakcinačního centra a známý tenistky. Nemocnice se po zveřejnění případu omluvila a uznala, že Cibulková na seznam lidí, kteří mají v první vlně na očkování nárok rozhodně nepatřila. Vedení dodalo, že dotyčného zaměstnance čeká postih.

Sama tenistka se k celému případu vyjádřila na Instagramu: "Pokud bych tušila, že se dopouštím vážného pochybení a nevyplňuji jen volné místo v pořadníku, v žádném případě bych možnosti nechat se očkovat nevyužila," napsala Cibulková a dodala: "Vzniklá situace mě vůči všem lidem, kteří na vakcínu čekají velmi mrzí. Zároveň bych ale touto cestou chtěla vyzvat lidi, aby se očkování neobávali. Budu ráda, když celá tato nešťastná událost přesvědčí co nejvíce lidi o důležitosti očkování."

Na skandál reagoval také na sociálních sítích premiér Igor Matovič. Ten označil naočkování Cibulkové za selhání zdravotnických úřadů, kterému se musí do budoucna zabránit. Dodal ale, že kampaň, během níž se nechají naočkovat známé tváře, může pomoci přesvědčit Slováky, aby vakcíně více důvěřovali. "Nemám problém, když denně při tisících naočkovaných lidí budou mimo pořadník veřejně naočkováni tři čtyři s cílem masivní propagace mezi pochybovači," napsal předseda vlády. "Dělat to tajně není fér," dodal s tím, že od ministerstva zdravotnictví očekává jednoznačné pořadníky.