Radek Wolner

Radek Wolner Zdroj: ČTK

Partner zavražděného Petra Wagnera se policii ozval z Latinské Ameriky. Bojí se o svůj život

Případ patrně nájemné vraždy majitele významné IT firmy Security Rose přináší další zvrat. Z velmi dobře obeznámených policejních zdrojů jsme se dozvěděli, že druhý z majitelů firmy – Radek Wolner (37) žije. Ukrývá se ze strachu o svůj život a s policií navázal kontakt přes firemního právníka JUDr. Martina Kříže.

Wolner potvrdil, že i jemu bylo v posledních dnech a týdnech vyhrožováno smrtí a bylo mu naznačováno i možné propojení policie a organizovaného zločinu pod záminkou šetření podílu IT Security Rose na softwarovém krytí nezákonných finančních operací.

Wolner opustil svoji vilu v ulici Hradešínská na Vinohradech a do Čech se hodlá vrátit, až se nebude obávat o svoji bezpečnost. Kriminalisté mezitím už zjistili, že Radek Wolner zmizel do zahraničí přibližně 10 hodin po nálezu zastřeleného partnera v Průhonicích, přičemž si během dalších 12ti hodin nechal stáhnout některá aktiva firmy na zahraniční účty.

Policie celou firmu IT Security Rose zapečetila, zbylí zaměstnanci nemají přístup na své pracoviště a kriminalisté nyní komunikují s Radkem Wolnerem skrze jeho právníka Martina Kříže. Ten na přímý dotaz Reflexu odpověděl, že IT Security Rose, konkrétně ani pan Wolner ani Wagner, se na žádné trestné činnosti nepodíleli, ani nepomáhali trestnou činnost krýt, naopak jsou oběťmi mafiánských praktik v českém byznysu.

Také dodal, že se rozhodnutí Radka Wolnera opustit republiku poté, co byl chladnokrevně zavražděn spolumajitel firmy a jeho přítel Petr W., vůbec nediví. Wolner má strach o svůj život a policii v tomto směru příliš nevěří.


Upozornění: Tento článek popisuje fiktivní skutečnost. Jedná se o filmovou rekvizitu.