Ředitel odboru bezpečnosti IT Security Rose Daniel S. zavražděn

Ředitel odboru bezpečnosti IT Security Rose Daniel S. zavražděn Zdroj: Policie ČR

Ředitel odboru bezpečnosti IT Security Rose Daniel S. zavražděn

Záhady kolem úspěšné firmy IT Security Rose se rozrůstají o další vraždu. Poté, co ze strachu o život opustil Českou republiku jeden z jejích majitelů Radek Wolner (37) a druhý majitel Petr Wagner (39) skončil před týdnem s prostřelenou hlavou na kraji průhonického parku,  nalezla policie včera ve středu 19. 7. tělo ředitele odboru bezpečnosti zmíněné firmy Daniela S. (31), utopeného ve Vltavě. 

Bezvládného těla plovoucího podél pobřežní komunikace Podolské nábřeží, zhruba v úrovni vyšehradského tunelu, si všimla skupina mladých lidí pořádajících si piknik v prostoru historické zříceniny, které se říká Libušina lázeň. Přivolána byla hlídka Policie ČR, která vyzdvihla tělo z vody, a kriminální policie.

Podle uniklých informací z vyšetřování ani Daniel S. nezemřel přirozenou smrtí, ale byl intoxikován hypnotiky a následně utopen přímo ve Vltavě, patrně nedaleko místa nálezu těla. Na rozdíl od zastřeleného majitele firmy Petra Wagnera však zavražděný podle kriminalistů o život bojoval. Na těle se našly pozůstatky zápasu a za nehty oběti kusy kůže pravděpodobného útočníka nebo útočníků.

Místo činuMísto činu|ČTK

Zásadní zvrat přinesla následná domovní prohlídka u zavražděného Daniela S., při níž se našla zbraň, ze které mohl být zastřelen jeden z majitelů firmy Petr Wagner. Na další informace uvalila policie embargo a dál prohledává jak prostory a databázi firmy IT Security Rose, tak prověřuje možnost podílu Daniela S. na vraždě svého zaměstnavatele.

Na výsledky jakýchkoliv expertiz je podle vyšetřovatelů ještě brzy, stejně jako na zveřejňování detailů toho, kam se vyšetřování ubírá.

Upozornění: Tento článek popisuje fiktivní skutečnost. Jedná se o filmovou rekvizitu.