Pohřešovaný zápasník

Pohřešovaný zápasník Zdroj: Policie ČR

Nalezeno tělo pohřešovaného zápasníka

Kriminalisté byli včera, v neděli 16. 7., přivoláni náhodným svědkem k mrtvole muže nalezené v opuštěném objektu v Hlubočepích v blízkosti ulice Pod Žvahovem. Při ohledání těla zjistili, že muž zemřel násilnou smrtí a to obzvlášť trýznivým způsobem. Jedná se o známého zápasníka ve volném stylu Stanislava Vachka (37), který je členem sportovního oddílu Flames of Žižkov a který je členy svého oddílu i rodinnými příslušníky pohřešován už od pátečního večera.

Vrah svou oběť nejprve omráčil železnou tyčí, zřejmě patřící k některé části ze zdemolovaného interiéru, pak oběti odcizil osobní věci a následně zraněnou oběť pachatel ubil stejným předmětem asi třiceti ranami po celém těle. Tím Vachkovi způsobil četné zlomeniny, pohmožděniny a vnitřní traumatická poranění, která způsobila smrt.

Policie na místě činuPolicie na místě činu|ČTKMísto činu nejevilo žádné známky zápasu a ani poloha oběti podle stručného vyjádření policie nenasvědčuje tomu, že by se oběť útoku bránila nebo došlo mezi ní a vrahem k nějakému zápasu. Vrah po sobě nezanechal podle policie žádnou použitelnou stopu, včetně použitého kusu nábytku, kterým svůj čin provedl.

Jak a proč se známý žižkovský zápasník dostal do vybydleného domu v Hlubočepích, který příležitostně jako noclehárnu využívají bezdomovci a uživatelé drog, není známo. Rovněž je předmětem spekulací motiv tohoto brutálního činu. Oběť se podle policie zjevně nebránila a ani nic nenasvědčuje, že by na místo byla násilím přivlečena.

Na druhou stranu je osoba oběti známa i jako kontroverzní postava žižkovského prostředí nočních barů a klubů, kde si S. V. přivydělával jako ochranka. Rovněž policie prověřuje stopu, zda jeho vražda nějak nesouvisí s právě probíhajícím konfliktem několika organizovaných gangů zabývajících se obchodem s prostitucí a prodejem drog, které nyní vedou o oblast Žižkova a okolí otevřenou válku o vliv a ovládnutí prostoru.

Upozornění: Tento článek popisuje fiktivní skutečnost. Jedná se o filmovou rekvizitu.