Miloš Zeman na summitu V4. Při slavnostním zahájení neměl nasazenou roušku.

Miloš Zeman na summitu V4. Při slavnostním zahájení neměl nasazenou roušku. Zdroj: Facebook/Andrzej Duda

Miloš Zeman na summitu V4. Při slavnostním zahájení neměl nasazenou roušku.
Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula a prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman dorazil do Ústřední vojenské nemocnice v Praze (ÚVN) na druhou dávku vakcíny proti covidu (12.2.2021)
Prezident Miloš Zeman dorazil do Ústřední vojenské nemocnice v Praze (ÚVN) na druhou dávku vakcíny proti covidu (12.2.2021)
Daniel Landa alias Žito 44 lidi usměrňuje cvrnknutím do brady.
10
Fotogalerie

Zeman s aligátorem, Kouzelník Žito 44 a Babiš s havranem – příští vládní koalice s podporou Ortela?

Tlaková níže, pocházející z Azorských ostrovů se srazila s tlakovou výší z Islandu. Výsledkem srážky byl suchý třesk, který přinutil Mary k rychlejšímu kroku. Svit monitoru, stejně neklidný a nervní jako ovzduší v zešeřelé místnosti byl jediným zdrojem světla a siluety postav, sledující děj na obrazovce napětím ani nedýchaly. Hrozivé ticho nečekaně proťal zvuk, jehož exploze připomínala plesknutí mokrého hadru po ksichtě. Prudké světlo odhalilo, že přítomné fackuje hanba…

Má-li laskavý čtenář výše uvedený text za hodný podprůměrného hororu, není divu, ale stejná hanba fackuje Zpětné zrcátko i ostatní mentálně zdravé občany Česka při pohledu na politickou scénu zdejší gubernie. Jinak současně totálně se rozpadající stát při jeho bytí a směřování do východních řití ani označit nelze. Rozsah i objem paranoie kroků a chování našich nejvyšších reprezentantů odsunuje problém kapacit nemocnic s covidem ohroženými pacienty vůči nárokům na kapacity psychiatrických léčeben za kulisy zájmu veřejnosti. Stačí si připomenout panoptikum ceremoniálního zahájení prezidentského summitu V4, konaného v Polsku, kde je český prezident Zeman nejprve přinesen na dohmat polskému kolegovi Andrzeji Dudovi. Pak Miloš Zeman – třtina to větrem klácená – svírá do zmodrání – jak klíště – ruku jednomu z vodičů speciálních jednotek ochranné služby. Další čtyři siláci je jistí pro případ, že by upadli oba. Hymny jsou nekonečně dlouhé a podle výrazu Zemanovy tváře se prezident chvílemi několikrát během produkce vrátil do časů dětských her. Summit je konaný za přísných epidemiologických opatření – proto Zeman absolvuje úvodní vojenský ceremoniál jako jediný bez roušky, aby dal jasně najevo, kdo je tu posera a kdo ne. Na tiskové konferenci si dokonce roušku ostentativně – opět jako jediný - přes hlavu sundá a odloží ji na stolek. Svým chováním, hodným fracka z problémové rodiny, dává ostatním jasně najevo, že pravidla dodržují jen idioti. Ostatně, zbabělé nuly, které mu na tomto světovém summitu dělají stafáž, jsou pod jeho rozlišovací schopnost i díky jejich hodnotě o velikosti statistické chyby. Děvčátko ze Slovenska může být rádo, že se nedočkalo Zemanova aligátora, kterého prezident již vyřadil z repertoáru, neboť dřívější finální fáze – efektní předklon při zařvání – hrozí v posledních letech pádem na tlamu – u samotného aligátora. Kancelář prezidenta republiky zvažuje návrh, aby byl příště do delegace v zastoupení Miloše Zemana zařazen nezařazený poslanec Lubomír Volný. I on chodí z politických důvodů bez prezervativu na ksicht, ačkoliv by mu slušel. Navíc by zmíněný poslanec mohl v případě názorového střetu dát odpůrci flákanec – na rozdíl od prezidenta – který může fláknout maximálně sám sebou. Rozpaky ze svého chování smazal Miloš Zeman v závěru summitu, kdy opustil jednací sál rychlostí hodnou jeho současné přezdívky Schumacher, kterou získal mezi vrcholovými politiky za rychlé přesuny na golfových vozících a zdravotní stav shodný se svým alter egem.   

Také na domácí půdě zanechal Miloš Zeman nesmazatelnou stopu, když oznámil vytrestání předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského tím, že mu neudělí vloni mu udělený Řád T.G.M. Jde o spravedlivou odvetu za to, že opoziční kolaborant a zrádce Rychetský „poškodil Českou republiku zrušením volebního zákona v době předvolební kampaně“, jak uvedl hlásný trouba prezidenta, Jiří Ovčáček. Zřejmě naší pozornosti unikla informace, kdy a za kolik Andrej Babiš Českou republiku koupil, aby ji mohl zařadit do svěřeneckého fondu Agrofertu. Bude zřejmě třeba hledat vlevo dole v Přítomnosti. 

Neschválení prodloužení nouzového stavu svědčí o tom, že se premiér Babiš nechal napálit a podrazit komouši. Ti, jak je krysám vlastní, opouštějí potápějící se loď jako první a premiér marně hledá v parlamentu spojence a v diáři mobil na Kalouska. V rámci záchrany – především vlastní – varoval před kolapsem zdravotnictví, pokud nebude jeho žádost o prodloužení nouzového stavu schválena. Jde o varování tím vážnější, že jej vydal ten pravý, s perfektní znalostí věci, který onen kolaps do teď od začátku řídil, když osobně rozvážel roušky a dával injekce, aniž by si všiml, že kolaps už tu dávno je.

Po neúspěšném jednání ve Sněmovně o získání podpory pro prodloužení nouzového stavu v sobě Andrej Babiš probudil schopnosti nejlepšího krizového manažera a přichází s řešením, které nemá v Evropě obdoby. V úterý se premiér této země sejde s Danielem Landou, také trpícím mesiášským a spasitelským syndromem. Pro showbyznys méně znalé Zpětné zrcátko podotýká, že Daniel Landa je multifunkční osobnost, která neví jistě, zda má být Zlatovláska, Brouk Pytlík, Heinrich Himmler nebo Sonja Henie. Jak se proslýchá mezi Landovými soukmenovci, přijede bývalý Kouzelník Žito 44 (44x2 = 88 a víme, kdo je Žito i Landa) na vozíku, taženém šesti černými kohouty, ozdoben Ordo Lumen Templi a doprovázen Blanickými rytíři za premiérem, který s havranem na rameni hledí do křišťálové koule, v kotlíku míchá nápoj lásky lidu a špendlíkem propichuje hadrovou figurku Kalouska. Čím chce Landu ještě navrch trumfnout premiér, ví Bůh, pecka by snad byla jen kdyby přijel na Marku Prchalovi. Mimo ústavní i covidové krize, zrušení nouzového stavu a zařazení Landy na kandidátku ANO (zrádce Kryštof má po ptákách) budou Vůdce a vůdce řešit i zahájení Pochodu černých košil na Hrad!“ Nabízí se i příležitost vrátit se k sedmi cílům, které si v roce 2012 Daniel Landa jako Kouzelník Žito 44 stanovil: 

plavat freedive s tygřími žraloky  v mistrovství světa v rallye se umístit do 4. místa podplavat egyptskou Blue Hole  dokončit zápas v thaiboxu proti profesionálnímu boxerovi dostat Sigmu Olomouc do finále Ligy mistrů  uspořádat koncert pro 100 tisíc lidí položit základní kámen chrámu Zlatého draka.

Aktuálně jsou cíle rozšířeny o tyto další body:

Vítězství nad Milošem Zemanem ve slalomu člunů Challenger na divoké vodě průplavu Dunaj – Šeberák – Máchovo jezero – Labe – Odra příprava a konzumace tažných coq au vin v Sokolovně Průhonice prohlídka nového prezidentského kandidáta na klinice MUDr. Chocholouška

z uvedeného vyplývá, že má před sebou příští vládní koalice programových úkolů víc než dost. Holt, velké cíle dělají velké lidi! S troškou do mlýna mohou premiérovi přispět i jiní umělci, mj. další zpívající nácek Tomáš Ortel vulgo Tomáš Hnídek a pokud Andrej Babiš netrvá u nových poradců na duchovně arijské čistotě, má Zpětné zrcátko v záloze ještě i Simonu Babčákovou, která odpor k nošení roušek na obličeji demonstrovala také velmi zajímavým způsobem. 

Největším problémem země ale není pandemie covidu. Problémem je pandemie hulvátství, arogance moci a mentální i morální demence, která se projevuje hlavně v chování těch, kteří mají být vzorem. Ryba vždy smrdí od hlavy. Nejde o aktuální stav společnosti, jde o zhroucení celého státního systému, stav, který by v zemích méně flegmatických a demokratických už nepochybně řešila vláda plukovníků či „vojenské demokratické rekonstrukce“, která by si dala za úkol zavést pořádek a ukončit chaos. Výsledkem dvou volebních období je zcela vygumovaná autorita státu, kterou nelze získat zpět či si ji vynutit vyhlášením nouzového či výjimečného stavu a vybrakovaná státní kasa. Ano, bude líp, aspoň doufejme, protože zdá se, že hůř může být jen těžko. Výsledek ale záleží jen na nás. Na jakékoliv stýskání a stížnosti občanstva směrem k vrchnosti reaguje vždy Zpětné zrcátko upozorněním: Vždyť jsme si je vybrali! Jsou to nejlepší z nás! 

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík