Zastupitel Jesenice Martin Lang, který chtěl Zemana „podřezat jako svini“, nespáchal trestný čin. Bude se řešit stížnost

Zastupitel Jesenice Martin Lang, který chtěl Zemana „podřezat jako svini“, nespáchal trestný čin. Bude se řešit stížnost Zdroj: Archív Blesku

Zpětné zrcátko: Volí voliči, nebo voli? Zeman a Lang do klece! Gottwald i Henlein v knize cti

Ohlédnutím za Třetím K – komunismem ukončilo Zpětné zrcátko seriál o občanském strachu, historické nevzdělanosti, politické naivitě i důsledcích, které tyto virové nákazy přinášejí. Náš údiv nad chováním exponentů státu bez ohledu na to, na které straně barikády politické scény stojí, je nepatřičný. Lze jej odmítnout argumentem: „Vždyť jsme si je zvolili. Jsou to ti nejlepší z nás!“ Ať už je ironicky, či vážně myšlený, jsou výsledky voleb odrazem nejen našeho výběru, ale i obrazem nás samotných. Zanedlouho budeme mít příležitost nastavit si zrcadlo hned několikrát za sebou. Již 2. a 3. října 2020 nás čekají volby do Senátu, s nimi zároveň i volby do zastupitelstev krajů, v roce 2021 do Poslanecké sněmovny a vše vyvrcholí prezidentskou volbou na jaře roku 2023.

Výsledky voleb do zastupitelstev krajů jsou sice odrazem politické situace v zemi, ale nakonec bývají poznamenány schopnostmi lídrů stran získané hlasy zobchodovat. To souběžné senátní volby se občas podobají soutěži „Česko hledá Superstar“, a tak přesnějším zrcadlem politické nálady budou až volby do Poslanecké sněmovny v roce 2021. Největší zábavu slibuje lidu v roce 2023 volba prezidenta, o čemž svědčí už nyní nedávný průzkum agentury STEM/MARK, i když sázet na vítěze ze vzorku 830 respondentů je hádání z kávové sedliny.

Jako náhradu za prince Miloše si národ žádá vítěze nad drakem Konoravirem Andreje Babiše, jemuž na záda dýchá Marek Eben (sic!) a senátor Pavel Fischer. Další příčky hitparády drží kandidáti z minula Jiří Drahoš a Marek Hilšer. S nimi se do Top Ten dostal i dlouholetý předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský a dámy Lenka Bradáčová a Miroslava Němcová. Zřejmě se objevil „černý kůň“ soutěže – generál Petr Pavel – prý kandidát s nejmenším počtem odpůrců.

Jako skála či jako berani si stojí za svým voliči Miloše Zemana – Andrej Babiš, Václav Klaus mladší a Tomio Okamura – to jsou jejich hlavní favorité. Ideální kandidát by přitom prý měl mít politické zkušenosti, respekt v zahraničí a do kandidatury by měl vstupovat jako nestraník. No, jak myslíte, Zpětné zrcátko si na to koupí první řadu! Poptávka je po mladším muži, nejlépe extrovertovi s reprezentativním vystupováním! Zkrátka to, na co jsme zvyklí teď! Žádaná je i charakterní žena, zatímco u mužů nejsou nároky tak vysoké. Zkrátka to, na co jsme zvyklí teď!

Podivuhodné byly komentáře, v nichž se při zmínce o generálu Petru Pavlovi strhla mela hlavně v textech s gramatickými chybami a slovanským slovosledem.

„Byl v KSČ a sloužil režimu!“ volají hlasy anonymů. Tak vadí, že byl, hm, nevadí, že většina ostatních také či dokonce ještě jsou. Že dosáhl nejvyšší světové funkce jako jediný v českých i československých dějinách? Že má nejvyšší řády světa? Jen jestli! Má řád Rudého praporu?! Aha, nemá! Z uvedených ohlasů hnědorudé reakce se zdá, že ať už Petr, nebo Pavel, není bez naděje! A co na to „černý vzadu“ sám?

„Budu se dál věnovat činnostem, které považuji za pokračování mé služby této zemi. K tomu patří i možná kandidatura na prezidenta. Jde o to, abych měl co nabídnout a aby o mou službu byl zájem. Já jsem připraven.“

Zjistit si později, kdo všechno co byl, bude snadné. Ale Zpětné zrcátko se domnívá, že po více než dekádě devastace prezidentské funkce, ztrátě její prestiže i vzrůstu hanby této země díky Miloši Zemanovi půjde víc o to, co kdo bude, než o to, co kdo byl. Ostatně Václav Klaus st. se s komouši producíroval na balkoně zámku v Lánech hned poté, co se jimi nechal zvolit. Dvakrát to kdysi udělal i Edvard Beneš, jen s nimi nelezl na balkon. Prvním předsedou vlády po roce 1989 byl komouš Čalfa.

Pravda, snad se to dalo omluvit tím, že provedl nový stát mezi Skyllou a Charybdou nového politického světa a ukázal novým ministrům vlády, kam se chodí ve Strakovce čůrat, když do té doby čůrali jen v kriminále nebo na uhlí v kotelnách. Místopředsedou Sněmovny je dodnes předseda komoušů a usvědčený udavač sousedů za peníze Vojtěch Filip. Miloš Zeman, Pavel Rychetský, Zemanův poradce Šlouf, proboha, má snad Zpětné zrcátko pokračovat… premiér Babiš?

Novinky ze světa i z domova

Premiérovi Andreji Babišovi se nezamlouvá záměr Francie a Německa, aby peníze z celoevropského záchranného programu po pandemii koronaviru o objemu 500 miliard eur (13,8 bilionu korun) čerpaly přednostně nejpostiženější země. Babiš to řekl po jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a premiéry zemí V4. Česko podle něj vyšlo z pandemie skvěle, protože na ni dokázalo rychle zareagovat. „Bylo by nespravedlivé, kdybychom kvůli tomu, že jsme úspěšní, byli penalizováni (sic!),“ řekl premiér. Podle Babiše se v EU povede o francouzsko-německém návrhu ještě tvrdá debata. Oblíbená „česká stopa“ má tentokrát podobu chování Česka jako fracka, který se díky čerpaným dotacím a současné reakci premiéra chová podle pravidla fracků z dětství – „Co je tvoje, to je moje a co je moje, do toho ti nic není!

Zastupitel Jesenice Martin Lang na Facebooku uvedl, že Miloš Zeman je „druhý Hitler a je potřeba podřezat ho jako svini“. Neupřesnil, zda měl zákrok v úmyslu provést na vlastním dvorku, či zda požádal o kooperaci kancléře Mynáře, který má v oboru podřezávání sviní vynikající zkušenosti i výsledky. Nebylo také uvedeno, zda by případná porážka v Osvětimanech za trvajícího nouzového stavu byla zdůvodněna tím, že ta svině měla hlad nebo že byla nemocná.

Podle rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 8 se Lang nedopustil trestného činu, ale jen přestupku, stejně jako Mynář se svojí sviní. Tím se to vysvětluje! Řeč je o omluvě a peněžitém trestu ve výši 30 000 Kč. Pokud měřítko – padni, komu padni – platí i pro Miloše Zemana a jeho výzvy k likvidaci novinářů při schůzce s Putinem či vyhrožování samopalem vz. 57 na tiskové konferenci, pak se Kancelář prezidenta pěkně prohne. Ostatně možná proto žádá kancléř navýšení rozpočtu o 18 milionů Kč. Nelítostný „Nespoutaný Django“ Lang připomněl, že Zeman v minulosti vyhrožoval oponentům, že si sociální demokracie bude stranické legitimace vázat do jejich kůže. Je naprosto jisté, že boj obou predátorů v kleci zápasů MMA vyprodá O2 Arénu!

Radní v Novém Městě na Moravě navrhli odejmout čestné občanství Klementu Gottwaldovi, kterému bylo uděleno v roce 1948. Stejná diskuze probíhá v Liberci, kde ale Gottwald na čestném seznamu zůstává, stejně jako Konrad Henlein, čelný představitel SS a NSDAP. Inu, vrána k vráně sedá!

Agent Andrej Viktorovič Končakov, který přijel zavraždit starosty Prahy 6, Řeporyjí a primátora Prahy, pro Seznam Zprávy řekl, že v kufru nevezl jed ricin, ale dezinfekci a bonbony. Bolševický lampasák, zelený mozek, podnikatel s vazbami na Rusko a Miloše Zemana Zdeněk Zbytek zase řekl, že se s Končakovem velmi dobře zná a že je to výborný kluk. „Jestli je agent? To je mi jedno,“ řekl dále Zbytek, a přesto neskončil ani v kriminále, ani v blázinci. Rusko zároveň požádalo pro Končakova o policejní ochranu! (sic!) Nejsme nakonec v tom blázinci už dávno všichni?

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík