Twitter

Twitter Zdroj: Profimedia.cz

Facebook má svého nástupce: Twitter

Malý modrý ptáček, který se sám dlouho označoval za síť informační, si může brzy nasadit korunku krále sítí sociálních. Twitter totiž dosáhl spojení, které je zárukou úspěchu – spojení s Applem.

Koncem léta má být hotový nový software iOS 5 pro iPhony a iPady, který v sobě bude mít Twitter integrovaný skrz naskrz. Jeho funkce tedy brzo najdete jako nedílnou součást foťáku, e-mailu, Safari, YouTube a v podstatě se Twitter stane i určitou dodatečnou funkcí těchto zařízení a periferií.

 

Už teď si můžete stáhnout takzvanou aplikaci, která vás bude upozorňovat přímo na mobil o aktivitách vaší sociální sítě. Tentokrát se jedná o integrování Twitteru do celého softwaru. Když budu něco fotit, můžu jediným kliknutím zveřejnit fotku na Twitter. V podstatě jakýkoliv úkon uděláte, budete moci sdílet na Twitteru. Tlačítko Twitter bude v iPhonech běžnou záležitostí stejně jako třeba volba odeslat zprávu. V kostce řečeno, ať budete dělat cokoliv, budete mít možnost jediným stisknutím hned vše zveřejnit na Twitter.


Kromě toho, že Facebook už je přece jenom trochu ojeté zboží, vypadá Twitter take mnohem lépe – jeho současné grafické rozhranní vypadá moderně, barevně a má všechny předpoklady k tomu, aby ho velký táta Apple dovedl za ručičku až na vrchol sociálních sítí internetu. Zatímco Mark Zuckerberg za Facebook na nedávném summitu e-G8 ve Francii řešil zpřístupnění svých služeb dětem, Twitter si domlouval kšeft svého virtuálního života.

 

 

Zprávy o tom, že Facebook zaznamenal pokles svých uživatelů (nejrapidněji ve Velké Británii), jen dodávají další záminku k favorizování Twitteru. Facebooku nikdo neodepře průlom v komunikaci po celém světě. Nikdo mu neodepře záhadného muže Marka Zuckerberga a celý příběh kolem této sítě, který inspiroval hollywoodské filmaře a vynesl jim tři Oscary. Všechno má ale jednou svého nástupce, především v technologiích, které se neustále vyvíjejí kupředu. Třeba taková finská Nokia by mohla vyprávět o ztrátě prvenství. V ovládnutí mobilního trhu jí dost razantně podrazil nohy právě Apple, který má čerstvě pod svými křídly modrého ptáčka Twittera.