homosexuálové

homosexuálové Zdroj: Profimedia.cz

Přistihla jsem manžela v posteli s jeho kamarádem. Co s ním?

"Dobrý den. Před dvěmi měsíci jsem přistihla svého muže v naší posteli s jeho kamarádem. Jsme spolu osm let, máme dvě děti; od oné události žijeme v tiché domácnosti, což už ale nelze vydržet. Nevím, co dělat, a nevím taky, zda mi můžete vůbec poradit, ale nemám co ztratit. Děkuji, L. P."

 

 

„Homosexuálové nejenže ztratili rozpaky, ale ještě se jim podařilo uvést do rozpaků nás.“, napsal v jedné ze svých básní krátce před smrtí zvrhlík Charles Bukowski. A přesto, že si Váš manžel nemusí být jistý, zda homosexuálem je i on, podařilo se mu Vás nejen uvést do rozpaků, ale svým homo-stykem Vás dokázal rovnou slušně vyšokovat. Co to však pro Vás oba může znamenat?

 

Je jistě pochopitelné, že jste po „oné události“ ztratila na pár týdnů slov. Avšak jak již sama cítíte, Váš příběh nabízí více otázek než-li odpovědí, a tak Vám nezbyde, než prolomit ticho a začít se ptát. Od svého muže byste měla nyní především zjistit, zda je do svého kamaráda zamilovaný, či zda šlo z jeho strany jen o „úlet“, nebo dokonce o pouhý experiment. Dále by Vás v této souvislosti mělo zajímat, zda Váš manžel ke své životní spokojenosti potřebuje si čas od času užít s jiným mužem, či zda je schopen se tohoto svého koníčku vzdát. A v neposlední řadě byste se měla zajímat, zda k Vám Váš manžel pociťuje už jen nepřekonatelný odpor, nebo zda Vás naopak má pořád ještě rád.

 

 

Na základě manželových odpovědí se pak Váš další život může odvíjet několika způsoby. Pokud Váš manžel skutečně miluje svého kamaráda, pak k Vám možná pociťuje i jistý odpor – a v tomto případě asi nemá smysl Vaše manželství nadále udržovat. Pokud Vás však Váš manžel má pořád ještě rád, a chce s Vámi a s Vašimi dětmi zůstat – je zde jistá šance, že své manželství a rodinu zachránit můžete.

 

Jakmile oba dospějete k závěru, že svou rodinu zachránit chcete, bude zapotřebí, abyste zvážili, zda spolu do budoucna chcete mít také sex, či zda se bez společného sexu obejdete. Tato otázka je velmi důležitá, protože pokud se rozhodnete, že spolu začnete dříve či později opět spát, měla byste – ve svém vlastním zájmu – začít zvýšeně dbát na používání kvalitní ochrany proti přenosu pohlavních onemocnění. Vzhledem k tomu, že je možné, že se Váš manžel nebude chtít svých sexuálních avantýr s jinými homo-muži vzdát nadobro, mohla byste se brzy následkem jeho mimomanželských análních styků s nějakou zákeřnou chorobou potýkat.

ALEX DOLEŽALOVÁ HROUZKOVÁ

 

 

 

 

Pokud bude vaše domácnost tichá příliš dlouho, nikdy se nedozvíte, co se skutečně děje. Je váš manžel homosexuál? Je bisexuál? Stalo se něco jiného? Provotní šok je jasný. Je to horší, než kdybyste zjistila, že váš manžel je tajným agentem Mossadu nebo KGB a má pod postelí vysílačku a vzal si vás, protože to tak naplánovala nějaká centrála. To by se dalo zkousnout, protože ani předstírání lásky nevylučuje následné propuknutí skutečné lásky. V Indii se prý ženy dokáží zamilovat do ženicha, kterého jim přidělili. Jenomže sex a sexuální orientace je něco jiného. Máte asi pocit, že žijete s někým jiným, než koho jste si vzala. Pocit oprávněný.

 

Pokud chcete něco posunout dál, musíte prolomit bariéru trapnosti. Vřed se má proříznout a hnis musí ven. Jenom jako strategický návrh, který nemusí fungovat, navrhuji uvolnit situaci. Pokud má rád víno, pivo, whisky, kupte to a řekněte mu, že až děti usnou, otevřete láhev a bude se mluvit.

 

 

V katolickém svatebním obřadu je věta, že spolu partneři budou snášet všechno dobré i zlé a nikdy se neopustí. To se jistě netýká případů, kdy soužití není možné, nebo dokonce jednoho z těch dvou ohrožuje. Michal Viewegh píše v jedné povídce, že na nevěstinci je dobré to, že tam člověk platí i za právo odejít. V manželství je dobré to, že člověk může odejít zadarmo. Teď nemluvím o placení alimentů a o tom, kolik lidé zaplatí na svém duševním zdraví a zdraví svých dětí.

 

Máte právo vědět, proč si vás někdo vzal a pak si tahá do postele muže. Věc je o to horší, že když si lidé představí dvě lesbičky, může to být pořád ještě estetická záležitost. Dva muži v posteli, co si budeme namlouvat, to se dá z hlediska většinové společnosti těžko zkousnout. Neptejte se mě, proč to tak je, prostě to tak je. Je načase tichou domácnost poněkud ozvučit. Nemůžete nic ztratit, můžete leda získat. Přinuťte ho mluvit a uleví se vám. Zkuste navodit situaci tak, aby to nevypadalo jako drama. Konec konců je to manželství, není to telenovela se severskými existenciálními prvky. Je pořád lepší, někomu buď říct "miláčku, miluji tě i přes ty tvé hnusné chlapy", nebo "jestli se budeš tahat s těma chlupatejma nestvůrama, tak tě vyhodím z bytu", nebo "ještě jednou ho sem přitáhneš a já ti ho přeberu", než neudělat nic. Máte nějaký lepší nápad? V kařdém případě hodně štěstí, budete ho potřebovat.

JAN JANDOUREK