obřízka

obřízka Zdroj: Profimedia.cz

Obřezaný penis je hezčí a při sexu lépe funguje. Jdete do toho?

„Vážení, jsem židovského původu, ale nebyl jsem k židovské tradici vychováván. Moje nová přítelkyně se však kvůli mě o židovství začala velmi zajímat a nedávno přišla s tím, že by si přála, abych se nechal obřezat. S přítelkyní chodím rok, mám ji velmi rád, ale toho zákroku se neskutečně bojím. Myslíte, že bych ho i tak měl podstoupit? K .H.“

 

 

„Žena čeká na muže jako pavouk na mouchu,“ varoval před ženskými úmysly anglický dramatik George Bernard Shaw. A přestože Vaše přítelkyně Vás jistě nechce jako pavouk vysát úplně celého, chce si alespoň smlsnout na Vašem penisu. Vaše přítelkyně si totiž již jistě ve svém zájmu zjistila, že obřezaný penis je mnohem čistší, mnohem hezčí, a že ji bude při sexu mnohem více dráždit – poněvadž hrbolek žaludu je po obřezání výraznější a tudíž v pochvě dráždivější.

 

Mužská obřízka není zdaleka doménou pouze židů. V USA je obřezáno přibližně 85 % (!!!) dospělých mužů, obřízka je zcela běžná v afrických zemích či u muslimských chlapců (v Turecku dokonce pouze 5 % obřízek provádí lékař, zbytek probíhá stále tradičně v domácích podmínkách). Velmi zajímavé jsou pak výsledky výzkumů, které ukazují, že obřízka snižuje u mužů možnost přenosu HIV, obřezáním také zmizí na penisu prostor pro množící se bakterie (kterým se jinak pod neobřezanou předkožkou velmi líbí), a obřezáním se pravděpodobně předchází nejen onemocněním penisu, ale i ženského genitálu.

 

 

Pokud jde o Váš strach ze zákroku, nemusíte se bát. V České republice se obřízka provádí na urologii či na plastické chirurgii, zákrok trvá 15–20 minut a provádí se v anestezii (celkové či lokální), tudíž bolest necítíte.

 

Avšak přestože fakta nasvědčují tomu, že byste své přítelkyni měl v jejím přání spíše vyhovět, tak to, jestli si na svůj penis necháte sáhnout skalpelem je – fakta nefakta – pouze Vaše věc. Nezapoměňte – opět slovy G.B.Shawa – že „Ženy chtějí nejméně všechno a nejpozději hned.“

ALEX DOLEŽALOVÁ HROUZKOVÁ

 

 

 

Tak ono v tomto případě nejde o život, ale jedna věc je mi záhadou. Proč, když se o židovství zajímá vaše přítelkyně, máte obřízku podstoupit vy. Samotná obřízka je náboženský úkon a není dobré ji zaměňovat s nějakou chirurgií. Nemá cenu absolvovat náboženské rituály, které pro vás nemají význam. Něco jiného je, že stejně jako zákaz vepřového a praxe urychlených pohřbů po smrti měla nejspíš i obřízka kdysi v tradiční společnosti v horkém pásmu nějaký dost praktický význam. O to tu však nejde. Pro židy je obřízka symbol smlouvy mezi Bohem a praotcem Abrahamem. Tahat sem teologické podrobnosti je zbytečné. Jde o to, že buď věříte tomu, že je jako symbolický úkon potřebná, nebo ne. Pak ji máte podstoupit, nebo nemáte. Co si o tom vaše přítelkyně myslí, je její věc, ne vaše. Ostatně židé obřezávají jen muže, takže ona se tohoto břemena nemusí ani dotknout.

 

Tyhle záležitosti si řešíte v sobě, s Bohem a s příslušnou duchovní komunitou. Ostatní do toho mohou mluvit asi tak, jako dopravní podnik nebo svaz chovatelů včel. Tedy vůbec.

 

 

Podle apoštola Pavla je důležitá obřízka srdce, nikoli těla. Na jednom místě svých listů dokonce docela vztekle říká, že když na tom pořád někdo trvá, ať se sám nechá vyřezat úplně celý. V tom to mají křesťané jednodušší. Abychom však byli spravedliví, sami si pak během staletí vymysleli různé pozoruhodnosti. Protože třeba věřili, že křest je nutný ke spáse, vymysleli i způsob, jak křtít dítě při rizikovém porodu ještě v lůně matčině. Ušetřím vás podrobností, dnes už se kolem toho tolik neběsní.

 

Rozhodněte se podle svých náboženských "preferencí", ale svých, ne někoho jiného. A pokud jde o to, že by něco bolelo, s tím už se dá dneska dělat víc, než kdyby vás to čekalo ve starověku.

JAN JANDOUREK