Jetlev v akci

Jetlev v akci Zdroj: YouTube.com

Jetlev v akci
Jetlev v akci
Jetlev v akci
Jetlev v akci
Jetlev v akci
7
Fotogalerie

Konečně můžeme být Jamesem Bondem. Jetpack je tu!

Trvalo mu deset let, než svůj vynález vychytal do finální a funkční podoby. Řeč je o kanadském vynálezci, Raymondu Li. Podívejte se na fotografie a posuďte sami, že takové létání na „Jetlevu“ musí být opravdu úlet.

Jeho takzvaný Jetlev je sestaven ze tří hlavních komponentů: Tvoří jej lehký karbonový „batůžek“, desetimetrové hadice a motoru, který plave na vodě. Tento jetpack vytvoří nejvyšší rychlost kolem čtyřiceti kilometrů za hodinu, tudíž nebýt limitován hadicí, byl by to pohodlný prostředek na malé procházky, nebo spíše prolety nad vodou.

 

 

Celá tato sranda stojí sto tisíc dolarů, tudíž kolem sedmnácti a čtvrt milionu korun. S tím, že se vám takovéhle peníze zrovna neválí na stole, nemějte starost. Jetlev se má využívat především ve vodních střediscích, zábavních parcích a půjčovnách na pláži. Tak by se mělo na většinu zájemců dostat aniž by disponovali tučným kontem.

 

Jetpacky jsme mohli vidět už v minulosti, avšak jen ve filmech. Napřiklad Sean Connery jako slavný James Bond si ho v díle Thunderball neváhal nasadit na záda a letět s ním zachránit svět. Jenže ten nebyl limitován desetimetrovou  hadicí, ale hranami filmového plátna. Stejně tak byl jetpack k vidění ve slavné počítačové hře, Duke Nukem 3D. Jako jetpack se dá možná označit i samotný kostým Iron Mana. Teď už se vedle Bonda a Iron Mana můžete prohánět také. Jen si nepřetrhněte hadici.