YouTube

YouTube Zdroj: YouTube.com

Nejsledovanější videa na YouTube v roce 2010

Vůbec první video, které bylo nahráno na Youtube, vzniklo 23. dubna roku 2005 před půl devátou večer v zoo v San Diegu.

 

Jeho název je stejně prostý, jako jeho „děj“ – jmenuje se Me At The Zoo a jistý Yakov Lapitsky v něm stojí před pavilonem slonů a popisuje, jaké cool dlouhé choboty mají. Yakov zřejmě netušil, jakou lavinu spustí.

 

 

Například jen v loňském roce bylo na Youtube nahráno 13 miliónů hodin filmového materiálu. Většina z natočených videí se samozřejmě ztratila v internetovém vesmíru, některá však přinutila kvanta lidí po celém světě klikat na tlačítko play jako o závod. Přinášíme desítku těch nejsledovanějších. Pochopíte, že strategie úspěchu je na Youtube jen těžko definovatelná.

 

 

1. ANTOINE DODSON AND THE GREGORY BROTHER: BED INTRUDER SONG!!!

Video přineslo nehynoucí slávu chlapíkovi jménem Antoine Dodson. Jedná se o auto-tune úpravu zaníceného rozhovoru, který Dodson poskytl jakési lokální televizní stanici po údajném pokusu o znásilnění jeho sestry neznámým pachatelem. „Píseň“ z Antoineovi výpovědi vytvořila kapela The Gregory Brother.

 

 

 

2. KEY OF AWESOME: TIK TOK KESHA PARODY: GLITTER PUKE —

Parodie skladby Tik Tok od americké zpěvačky Keshy (na originál kliklo na Youtube šestkrát méně uživatelů) z dílny Key Of Awesome.

 

 

 

 

3. GREYSON CHANCE: PAPARAZZI COVER

Další coververze – tentokrát se jedná o píseň Paparazzi od Lady Gaga v podání mladého zpěváka a klavíristy Greysona Chance (ročník 1997).

 

 

 

4. ANNOYING ORANGE WAZZUP

Hluboký loňský zářez z populární webové série The Annoying Orange.

 

 

 

 

 

5.OLD SPICE: THE MAN YOUR MAN COULD SMELL LIKE

Pozor, reklama! Tentokrát na Old Spice. Natočil jí režisér Tom Kuntz (dělal klipy třeba pro MGMT, The Avalanches či LCD Soundsystem) a obdržel za ní cenu Emmy.

 

 

 

6. KEN BLOCK'S GYMKHANA THREE, PART 2; ULTIMATE PLAYGROUND; L'AUTODROME, FRANCE

Ken Block kdysi spoluzaložil firmu DC Shoes. A taky umí docela dobře řídit auta …

 

 

 

 

 

7. YOSEMITEBEAR MOUNTAIN GIANT DOUBLE RAINBOW 1-8-10

„Podívejte se do zrcadla, podívejte se do své duše,“ píše s v popisce k tomuto videu. Něco mi říká, že v případě autorů záznamu to musí být zajímavý pohled. Reflex se oh-my-god-double-rainbow tématu věnoval obšírněji již dříve.

 

 

 

8. OK GO: THIS TOO SHALL PASS — RUBE GOLDBERG MACHINE VERSION

Jediný „regulérní“ hudební klip v první desítce. Kapela OK GO má svou slávu založenou na tom, že ke svým celkem průměrným skladbám dělá zajímavá videa. Tohle je z nich jednoznačně nejzajímavější.

 

 

 

9. JIMMY SURPRISES BIEBER FAN

Co se stane když Justin Bieber (pokud nevíte, kdo to je, zeptejte se svých dětí) zavolá své fanynce, která je ještě o něco mladší, než on? Produkce Jimmy Kimmel!

 

 

 

 

 

10. THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE — TRAILER

Ten film údajně nestojí za nic, což však nebránilo osmnácti miliónům teenagerů v tom, aby netrpělivě klikali na trailer.