reklama

reklama Zdroj: Archív

Video: Podívejte se na nejlepší reklamy ze světa

Reklamy neustále přibývají, snaží se nás denodenně obelstít a nalákat na produkt, který propagují. Většina z nich jsou otřesné a otravné. Přesto existuje pár takových, které stojí za to vidět.

Všude tam, kde mají svobodné, či komerční televizní vysílání, mají ten samý problém – neustálé přibývání reklam. Společnost Yahoo dokonce testuje svou “pop up” reklamu, která má v brzké budoucnosti naskakovat v malém okénku při sledování pořadu. Rozpozná, že například sledujete pořad o vaření a začne vám nabízet levné kuchyňské spotřebiče. To je dost šílené.


Občas ale narazíte na reklamu od kreativních tvůrců, kteří svou práci neodflákli. Pak je na co se dívat. Ne kvůli produktu, ale kvůli umu šikovných lidí. Jde o nápad a vtip. Pár takových reklam jsme pro vás vybrali.

 

 

Pán bez pojištění – pojišťovna
Pán je na dovolené v Asii. Není pojištěný, tak si zajde na akupunkturu. Už po chvíli toho jistě lituje. A co teprve, když vypukne požár… (Holandsko)

 

 

I wanna... – jazyková škola
Na svou dobu velice odvážná reklama. Proto byla i zakázana. (Holandsko)

 

 

Chvíle napětí se zvířátky – pneumatiky Bridgestone

Ti z nás, co jsou aktivní řidiči, občas jen tak tak že na D1 ve svém terénním mercedesu něco nepřejedou. Jak vypadá tento moment napětí s dobrým koncem díky skvělým pneumatikám? (USA)

 

 

 

Kondom ála žvýkačka – prezervativy Skin Skin
Když je mladý pár sám doma, často to směřuje k jednomu. Dost často to však i podobně končívá. Někdy možná i tak, jako v této reklamě. (Španělsko)

 

 

German coastguard – jazyková škola
Opět velice vtipná reklama na jazykovou školu, která láká, v tomto případě Němce, aby se nebáli naučit se anglicky.  V některých případech to může totiž ovlivňovat i životy lidí. (Německo)

 

 

Sporťák, který vám škubne s krkem – Toyota MR2

Reklama z devadesátých let, která dokáže beze slov i bez jediného záběru na produkt nečekaně zafungovat. (Velká Británie)

 

 

Krásný domino efekt vyrobený ze součástí auta – Honda Accord
Sice nevšedně dlouhá, ale neobvykle kreativní reklama. Tvůrci vsadili raději na důvtip, nežli na předvádění vozu.(USA)

 

 

Pračka z hlubin oceánu – Ariston Aqualtis
Přiznám se, že takhle krásnou reklamu jsem ještě neviděl. Připadám si divně, prohlašovat, že je reklama krásná. Hned bych šel prát prádlo. (Itálie)

 

 

Vysněný andílek na nákupech – Kondomy Zazzoo
Zpočátku není zřejmé, o co v téhle reklamě jde. O bonbóny? Prášky? (Belgie)