apple

apple Zdroj: matt buchanan

Jsou internetové prohlížeče mrtvé? Přichází doba appů

Firma Apple vydala prvních sto „appů“ (tedy aplikací určených pro konkrétní činnost na internetu) pro počítače. Pokud nevíte, co je app, pak pravděpodobně nevlastníte iPhone nebo iPad či chytrý telefon.

 

Na appech, tedy jakýchsi přímých zkratkách z vašeho telefonu nebo iPadu na dané místo na internetu, je založeno vše, co firma Apple v posledních letech vytvořila a - jak se zdá - i co bude tvořit nadále.

 

 

Nejde přitom o banalitu - odborný časopis Wired ve svém článku z podzimu tohoto roku slavně oznámil, že doba, kdy byl náš kontakt s internetem založený na prohlížečích (tedy na vyťukávání onoho nesmrtelného „www“ do prohlížečů), je u konce a my postupně přejdeme na appy.

 

Phil Schiller, viceprezident marketingu firmy Apple, to komentoval lakonicky - Apple nasazuje appy a čeká, že se velké firmy jako Microsoft přidají, stejně jako se přidala Nokia, když Apple přišel s appy do svých telefonů iPhone. Prvních 1000 appů pro počítače nabídne Apple v kategoriích, které používá už pro distribuci appů pro telefony. Dojde na hry, designové aplikace a podobně.