Manny Pacquiao

Manny Pacquiao Zdroj: Wikipedia.org

Nejlepší boxer na světě je politik. A bije Mexičany

Dvaapadesát vítězství v sedmi různých kategoriích, tři porážky, tři remízy. Toto pozoruhodné skóre drží filipínský boxer Manny Pacquiao, o němž dnes píše Luděk Staněk svůj list Mildovi Tesařovi.

 

Ahoj, Mildo.

Malej a velkejMalej a velkej|Reflex.cz

 

Na nedělním záapasu Arsenalu s Evertonem bylo fantastické především to, jak Everton posledních 10 minut bojoval (když předtím celý zápas hrál statečně úplnou tužku) a jak překvapivě Boss zamíchal sestavou.

 

Je známá věc, že Arséne Wenger nestřídá před 60. minutou skoro nikdy, takže když poslal o přestávce na hřiště Denilsona za Wilshera, byl to překvapivý krok, který navíc skvěle fungoval. Přesto ti chci napsat o jiném boji, který se odehrál jen o pár hodin předtím.

 

 

Filipínec Manny Pacquiao, momentálně stoprocentně nejlepší boxer na světě a současně kongresman (ve Sněmovně reprezentantů Filipín zastupuje provincii Sarangani), se v něm utkal s Antonio Margaritem. Pacquiao je Filipínec s dokonalým skóre 52 vítězství, tři porážky a tři remízy. Vedle toho prošel sedmi váhovými kategoriemi, kde vždycky vyhrál titul. Zápas s Margaritem byl pokusem získat titul v lehké střední (nebo super welterové) váze. Margarito je Mexičan, proslavený mimo jiné zákazem startů za nepovolené vložky do rukavic (kdo tvrdil, že ten fór z kreslených filmů s podkovou v rukavici je špatný nápad?), a především přirozená lehká střední, zatímco Pacquiao musel znovu do téhle váhy přibrat. Abych to neprodlužoval, Pacquiao Margarita zbil jako psa. Mexičan jedno oko nateklé, druhé rozbité, ale odmítl vzdát a dobojoval celých 12 kol. Koukal jsme na to v jednom bangkokském hotelu kousek od čínské čtvrti ve společnosti asi dvacítky starých čínských obchodníků a řval u toho jako malý kluk. Pacquiaovy superrychlé kombinace čtyř a pěti úderů chvíli vypadaly skoro stejně dobře jako jednodotykovky Arsenalu ve středu pole. Koukni třeba na čtvrté kolo:

 

 

Ale zatímco Manny Pacquiao se v neděli po poledni bangkokského času zapsal do historie jako jeden z nejlepších boxerů všech dob, Arsenal to na Evertonu vyhnal jen na druhé místo v tabulce za Chelsea. Budeme těch rychlých přihrávek ve středu pole (a nejen jich) potřebovat ještě trochu víc.