Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Archiv

Bílé tenisky jako stálice, havajské košile moc fandů nemají. Průzkum ukázal, co nosí Češi v létě

Nejvyhledávanějším typem obuvi právě probíhající letní sezóny jsou tenisky. Vévodí jim bílá varianta, kterou hledá 57 % uživatelů se zájmem o tyto boty. Ukazují to květnová data z módního vyhledávače GLAMI. Důvodem jejich oblíbenosti je především nadčasovost, pohodlí a možnost je jakkoliv kombinovat. Co se oblečení týká, nejvyhledávanější kategorií jsou šaty. Tento symbol elegance a ženskosti poráží všechny další letní kousky. Ve vyhledávání vede květinový vzor, po kterém pátrá téměř třetina uživatelů. 

Bílé tenisky, trend již od 80. let, vyhledává na GLAMI každý druhý uživatel, který má zájem o nové kecky. Na druhém místě jsou pak tenisky černé, ty hledá 4krát méně uživatelů. Naprosté minimum lidí je pak shání v barvě, například modré, růžové či červené.

V kategorii dámského oblečení se vítězi ve vyhledávání staly letní šaty, které drtivě poráží všechny ostatní kusy oblečení. Šaty patří do každého letního šatníku, mimo jiné i do toho kapsulového. Ten má být nadčasový, minimalistický a umožňuje kombinovat jednoduché druhy oblečení tak, aby odpadla nutnost kupovat nadbytečné množství oblečení. K letošním hitům mezi letními šaty patří především kousky splývavého střihu a zářivých barev. U vzorů vede bezkonkurenčně ten květovaný.

Pánskému letnímu šatníku dominuje spíše umírněný styl, více než polovina mužů totiž vyhledává jednobarevné módní kousky, které se dají snadno kombinovat. Pokud už přece jen mají zájem svůj outfit oživit o nějaký vzor, hledají převážně maskáčové oblečení (13 % uživatelů).

„V pánské kategorii se trendy poměrně liší. Vede jednobarevné oblečení, které vyhledává přes polovina mužů. Na druhém místě jsou maskáčové kousky, což není překvapení, je to u nich dlouhodobě oblíbený vzor. Naopak pouze 4 % ve vyhledávání tvoří květinové vzory a pruhy,“ komentuje výsledky vyhledávání Eliška Hynková, brand manažerka GLAMI.