Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Pexels

Jak se obléct na podzim? S výběrem nových kousků do šatníku pomůže i umělá inteligence

Letní sandálky, rozevláté šaty a džínové šortky střídají křiváky, dlouhé kalhoty a trenčkoty. Podzim přichází v plné parádě a s tím se mění i móda v ulicích. V čem budete následujících pár měsíců za hvězdu a kde takové kousky pořídíte? S hledáním pomůže například nová funkce Kvíz na GLAMI, která vám s pomocí umělé inteligence najde oblečení přesně podle vašeho stylu.

Podzim je ideálním obdobím, kdy můžete vrstvit, kombinovat a zkoušet, které stylové kousky vám sedí a budou nedílnou součástí vašeho šatníku. Pokud si nejste jisti, co je to pravé pro vás, můžete se obrátit na osobního stylistu. Ten s vámi ve většině případů projde obchody, vybere kousky nejen podle posledních trendů, ale i podle toho, co vám padne a co váš šatník ocení i za několik let. Trochu jednodušší a levnější variantou je využití moderní technologie.

Celý princip spočívá v tom, že do vaší volby oblečení zasahuje i algoritmus, který podle předchozího výběru a preferencí dokáže určit, co byste si pro nadcházející sezónu měli pořídit, případně v jaké barvě, velikosti a materiálu.

Umělá inteligence umí pomoci s dilematem, který kousek je ten pravý, zda vám sedne střih či velikost. Vyhodnotí to za vás. Jedním takovým osobním stylistou je právě i Kvíz od módního vyhledávače GLAMI, který na základě několika zodpovězených otázek o oblíbených značkách, velikostech a stylech doporučí vše přímo pro vás.