nahoru

Co jste si vykoledovali? Pokud vařená vejce, je to ta lepší z možností

Darina Křivánková9. dubna 2021 • 13:00
Vařená vejce z velikonoční koledy se dají využít na sto způsobů, třeba na kedgeree
Vařená vejce z velikonoční koledy se dají využít na sto způsobů, třeba na kedgeree
• foto: 
f.o.o.d.

Zbyla vám po Velikonocích vařená vejce? Tak moc neotálejte a rychle je zpracujte. Rozhodně je nenechávejte na stole na ošatce, aby dělala parádu. Pokud ano, už jim svěřte jen dekorativní funkci, tu výživovou pozbudou po jednom dni na výstavce.

Pokud ale uvařená vejce dáte do lednice, vydrží v kondici i celý týden. A co pak s nimi? Samozřejmě že bude vajíčková pomazánka. Vajíčková je pro mě něco jako chřest nebo meloun: jednou do roka se jí přejím do bezvědomí a čau zase za rok. Rozhodně na ni neexistuje jediný správný recept, každý má ten svůj „nejlepší“. Moje verze se neobejde bez majonézy, kterou nejraději kombinuji s lučinou, jarní cibulkou a troškou dijonské hořčice a samozřejmě se solí a s čerstvě mletým pepřem. K tomu nutně potřebuji dobrý kváskový chléb a ředkvičky. Takhle vypadá povelikonoční kocovina.

 

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně




Diskuse ke článku