Eva Samková se představí na třetí olympiádě v kariéře
Eva Samková se uchází o místo v komisi sportovců Mezinárodního olympijského výboru
Eva Samková se vážně zranila při závodě v Montafonu
Ošetřování Evy Samkové v Montafonu
Ostatní snowboarcrossařky se radovaly, Eva Samková už plakala bolestí
16
Fotogalerie

Mohla bojovat o medaile, olympiádu ale sleduje z domova. Eva Samková poprvé promluvila po zranění

Dvě olympijské medaile už má, tu třetí (alespoň prozatím) nepřidá. Eva Samková o Hry v Pekingu přišla kvůli pádu v závodě Světového poháru v Montafonu, po kterém si nešťastně zlomila oba kotníky. Po delší mediální pauze teď poprvé vystoupila v Sazka studiu na czechteam.tv „Těžký byl začátek, první chvíle těsně po operaci. Teď jsem s tím smířená, beru to, jak to je. Už chodím tři dny bez berlí,“ prohlásila v rozhovoru.

Za běžných okolností by byla jednou z největších hvězd české výpravy. Vedle Ester Ledecké, Markéty Davidové a Martiny Sáblíkové tou, od které se nejvíc čeká medailový úspěch. Jenže Eva Samková má nakonec úplně jiný program… Od médií si hned po zranění dala přestávku, sama přiznává, že nezvykle dlouhou. „Potřebovala jsem ji.“ Teď se ale vrátila k rekonvalescenci i smolnému zranění.

„První chvíle těsně po operaci byly těžké. Člověk jen leží a najednou má úplně nefunkční nohy, i když ještě den předtím jezdil na snowboardu,“ podotkla česká snowboardcrossová hvězda.

„Na pád jsem se párkrát podívala. Hned jsem věděla, co se stalo. Ale není moc vidět, kde byla chyba, pád nevypadá zas tak hrozně. Pak už jsem se k němu moc nevracela, mám pocit, že je to nesmysl. Už s tím nic neudělám,“ řekla Samková.

Více se dočtete zde >>>