Zdroj: SUBARU

Nový hybridní vůz od Subaru v prodeji. Je bezpečný a pohodlný

Subaru Forester se ve své první generaci představilo již v roce 1997 a 4. generace tohoto vozu získala v testech organizace Euro NCAP pět hvězdiček. Nejnovější pátá generace rovněž dokázala, že se jedná o velmi bezpečný a úctyhodný automobil.

Díky motoru e-BOXER je vůz velmi úsporný

Hybridní pohony jsou teď v kurzu a Japonci jim jdou nepochybně vstříc. Výsledkem jejich snažení je nový vůz Forester s hybridním pohonem e-BOXER. Tato verze SUV kombinuje atmosférický benzinový dvoulitr typu boxer o výkonu 110 kW s bezstupňovou převodovkou Lineartronic, do níž je integrován elektromotor.

SUBARU

Celkově zůstává Subaru věrné umírněnému designu

Zvenku může nový Forester někomu připadat jako další vůz z řady, ale to konzervativnější zákazníci Subaru spíše vítají. Inovaci představují rozdělená zadní světla, čímž se podstatně rozšířil vstupní otvor do kufru. Interiér vypadá mnohem moderněji a překvapí velkým prostorem i komfortem. Designový styl je převzatý z aktuální Imprezy nebo XV a palubní deska je prakticky identická.

SUBARU

Sází nejen na moderní technologie, ale také bezpečnost a pohodlí

Základní výbava čítá aktivní natáčecí LED světlomety, diodové mlhovky, 17palcová kola z lehkých slitin, kožený multifunkční volant, centrální zamykání s dálkovým ovládáním nebo dvouzónovou automatickou klimatizaci s možností hlasového ovládání. Nechybí zde ani vyhřívaná přední sedadla, rádio, parkovací kamera, sedm airbagů, sada na opravu pneumatik nebo adaptivní tempomat. Za základní verzi zaplatíte 900 000 Kč.

SUBARU

Co v zimě dokáže potěšit víc, než vyhřívaný volant a sedadla?

Za příplatek, který činí 110 000 korun, si užijete zatmavená zadní skla, elektricky nastavitelná přední sedadla, bezklíčový vstup, elektricky ovládané víko zavazadelníku, vyhřívaný volant, vyhřívané zadní sedačky, automatické přepínání tlumených a dálkových světel, zadní parkovací senzory nebo kameru pro sledování okolí vozidla. Za navigaci si budete muset připlatit dalších 20 000 Kč.

Za nejvyšší stupeň Executive dáte 1 130 000 Kč. Výbava této verze čítá 18palcová kola, elektricky posuvné panoramatické střešní okno, kožené čalounění a mnohem lepší hudební systém s devíti reproduktory.

Více informací naleznete na oficiálních stránkách Subaru