Desková hra Mars: Teraformace

Desková hra Mars: Teraformace Zdroj: MindOK

Nejlepší deskovky roku 2017: Kolonizujte Mars a zahrajte si únikovku doma v obýváku

Trh se stolními hrami se rapidně rozrůstá s každým dalším rokem. Ne jinak tomu bylo loni, kdy jsme se dočkali opravdu velké spousty kvalitních her a milých překvapení. Za ty níže dají kolegové v ABC klidně ruku do ohně.

Mars: Teraformace

Kniha Marťan a její filmové zpracování s Mattem Damonem nastartovali červené šílenství nejen v tom běžném světě, ale i na poli deskovek a videoher. Každý chtěl najednou zpracovat kolonizaci Marsu co možná nejlepším způsobem, ale vítěz mohl být jen jeden – Mars: Teraformace. Kartami řízené teraformování rudé planety je sice trošku složitější, ale jakmile do něj proniknete, otevřou se vám dveře nekonečných možností a vědeckých faktů. Společně oteplete a okysličte planetu, sami si při tom jako meziplanetární společnost nahrabejte nejvíc kreditů. Přičtěte k tomu dvě již vydaná rozšíření a máte o desítky hodin zábavy postaráno.

T.I.M.E Stories rozšíření

Unikátní stolní hra T.I.M.E Stories u nás sice vyšla již v roce 2016, ale teprve loni jsme se dočkali prvních dvou rozšíření – Případ Marcy a Proroctví draků. První jmenované vás zavede do 90. let minulého století, které zachvátila zombie apokalypsa, zatímco druhé se odehrává v 5000 let vzdálené budoucnosti, kde se společnost vrátila do „fantasy středověku“. Stejně jako ve scénáři z původní hry je i tentokrát na denním pořádku detektivní práce, časový tlak, odhalování tajemství atd. V duchu pravidel T.I.M.E Stories si každým scénářem projdete jen párkrát, dokud neodhalíte skutečnou pravdu. Ale těch několik hodin vážně stojí za to.

Desková hra T.I.M.E. Stories - Případ MarcyDesková hra T.I.M.E. Stories - Případ Marcy|Blackfire

Další tři svkělé deskové hry najdete na abicko.cz >>>