Inkriminovaná, zrádně tmavězelená cuketa

Inkriminovaná, zrádně tmavězelená cuketa Zdroj: AP

Důchodce zburcoval policii, tvrdil, že má na zahradě nevybuchlou bombu. Byla to však cuketa

Německý důchodce zburcoval policii, protože si myslel, že na jeho zahradě se nachází nevybuchlá puma z 2. světové války. Když ale policie na místo přijela takříkajíc v plné polní, zjistila vskutku unikátní věc: důchodce si spletl bombu s cuketou, která mu na zahradě rostla.

Incident se odehrál tento čtvrtek nedaleko města Karlsrushe. V dopoledních hodinách tamní policie zaevidovala telefonát rozrušeného 81letého důchodce, který oznámil, že se na jeho zahradě nachází podivný objekt. „Ta věc vypadá skutečně jako bomba, úplně přesně tak vypadá,“ řekl doslova muž, jehož identitu německá média neprozradila.

Policie proto vyjela na místo, aby objekt prozkoumala. Na místo dorazili také pyrotechnici. Ti však s úlevou i úžasem zjistili, že na zahradě se nachází zhruba pětikilogramová cuketa zelená, dlouhá zhruba 40 centimetrů.

Na území spolkových republik však nálezy bomb z dob 2. světové války nejsou nijak neobvyklé, proto policie věnuje podobným telefonátům vždy náležitou pozornost. Pokud policisté skutečně zjistí, že se na místě nachází nevybuchlá puma, je nutné celou oblast uzavřít a evakuovat příslušný počet obyvatel. V případě cukety, která byla údajně o něco tmavší, než je obvyklé, čímž seniora zmátla, nebylo evakuací třeba.