Rozbitý eskalátor monarchu vyvedl z míry

Rozbitý eskalátor monarchu vyvedl z míry Zdroj: reprofoto

Saúdskému králi se rozbil zlatý eskalátor, monarchu to vylekalo. Musel sejít po svých

Saúdskoarabský král Salmán bin Abd al-Azíz zažil při příletu na oficiální návštěvu Ruské federace krušné chvilky. Jeho zlatý eskalátor, kterým je vybaven saúdskoarabský vládní letoun, se totiž po přistání porouchal. Monarcha zkoprněl a chvíli se zdálo, že si se situací naprosto neví rady. Král nějakou chvíli na eskalátoru bezradně stál, nakonec se však po zralé úvaze rozhodl z eskalátoru sejít.

Salmán bin Abd al-Azíz (81) je známý svou extravagancí při cestování. V minulosti již monarcha cestoval například se dvěma vozy značky Mercedes Benz, které mu do místa jeho návštěvy přepravilo letadlo. Doprovod mu na zahraničních cestách obyčejně dělá až 1500 osob. Král pro své potřeby na zahraniční cesty má sbaleny věci ve 459 kufrech, které taktéž cestují s ním.

Nyní probíhá historicky první návštěva saúdského monarchy v Ruské federaci. Na letišti jej byl uvítat i Vladimir Putin. „Toto je první návštěva saúdskoarabského monarchy v historii našich vzájemných vztahů. Tato událost je velkým mezníkem,“ pronesl Putin na uvítanou králi Salmánovi. „Chceme upevnit naše vztahy,“ přisvědčil monarcha v odpovědi. Saúdská strana událost již dříve označila za „historický“ moment.