Zdroj: Heineken Česká republika, a.s.

Seznamte se s králem mezi zlatavými moky: Krušovický za studena chmelený ležák

Jako vůbec první v České republice přišel Krušovický tým se zastudena chmeleným pivem. Tento vynikající ležák s bohatším a výraznějším aroma žateckého chmelu ocení jak milovníci tradičních chutí, tak ti, kteří se nebrání pustit si do života nové chutě. Už jste vyzkoušeli, jak chutná král mezi ležáky a v čem vlastně spočívá kouzlo studeného chmelení?

Krušovický vrchní Michal Havrda a jeho tým pracovali více než dva roky na unikátní technologii studeného chmelení, která je výsadou spíše malých pivovarů. Výsledkem je nový vyladěný Ležák za studena chmelený, jenž má díky technologii studeného chmelení bohatší a výraznější chmelovou vůni. Dobře pitelný, spodně kvašený ležák s obsahem alkoholu 4,8 %, vyniká vyváženou chutí, příjemným chmelovým aroma, výraznější hořkostí a jedinečným chmelovým charakterem.

Za studena chmelená piva se těší velké popularitě, doteď však byla výsadou pouze malých pivovarů nebo sezónní záležitostí. Královský pivovar Krušovice je vůbec prvním velkým pivovarem u nás, který dokázal tento unikátní produkt uvařit ve velkém objemu a nabídnout ho lidem za dostupnou cenu. Nový krušovický ležák má mimořádné chuťové vlastnosti a výbornou pitelnost, což umocňuje také fakt, že se nejedná o sezónní produkci. Ležák za studena chmelený doplnil současné portfolio krušovických piv, a to jak lahvových, tak i sudových.

Heineken Česká republika, a.s.

V čem tkví kouzlo studeného chmelení?

Jedná se o proces, který dokáže ze žateckého chmele dostat to nejlepší. Do již uvařeného piva se přidá Žatecký poloraný červeňák, který během zrání při nízké teplotě ležák obohatí o charakteristickou chmelovou vůni a výrazné chmelové doznívání. V každém doušku je cítit bohatá a výrazná chuť chmele, který patří k nejlepším na světě. „Naší unikátní technologii studeného chmelení jsme vyvíjeli téměř dva roky tak, abychom dosáhli za použití jednoduchého technického řešení optimální chmelové vůně. Myslím, že se nám to povedlo a věřím, že si ho oblíbí i naši zákazníci,“ dodal sládek krušovického pivovaru Michal Havrda.

Věděli jste, že...

Krušovice byly jako jediný pivovar u nás po sto let ve vlastnictví české královské koruny, když ho v roce 1583 koupil král český a císař římský Rudolf II. Od té doby zde krušovičtí sládci vaří pivo bez přerušení. Krušovický pivovar potvrzuje, že patří do srdce chmelařské oblasti a ve spolupráci s Chmelařským institutem v Žatci připravuje každý rok několik sezonních piv a speciálů, které jsou i z jednoho druhu chmele.V roce 2015 podepsala značka Krušovice smlouvu s Mezinárodní federací ledního hokeje. Krušovice se tak staly několikaletým sponzorem budoucích hokejových mistrovství, a to až do roku 2019. Krušovická piva pravidelně vyhrávají prestižní degustační soutěže doma i v zahraničí. Výrazným úspěchem se v roce 2013 staly stříbrné medaile pro Desítku a Dvanáctku ze soutěže Monde Selection – Quality Award.

Heineken Česká republika, a.s.

Za studena chmelený, spodně kvašený světlý ležák s obsahem alkoholu 4,8 % je pivo s vyváženou chutí, příjemným chmelovým aroma, výraznější hořkostí a jedinečným chmelovým charakterem.