Server Airbnb.com nabízí ubytování v hradu Bran

Server Airbnb.com nabízí ubytování v hradu Bran Zdroj: Airbnb

Server Airbnb.com nabízí ubytování v hradu Bran
Server Airbnb.com nabízí ubytování v hradu Bran
Server Airbnb.com nabízí ubytování v hradu Bran
3
Fotogalerie

Chcete Halloween se vším všudy? Můžete strávit noc v Drákulově hradu

Na hradě Bran, který se nachází ve střední části Rumunska, na samé hranici historických zemí Valašska a Sedmihradska, pobýval známý hrabě Vlad III. Dracula během svých válečných výbojů. Společnost AirBnb, která nabízí ubytování po celém světě, má nyní ve své nabídce i noc v tomto hradě.

Speciální halloweenskou nabídku najdete na serveru airbnb.com pouze na jednu noc, a to právě na Halloween, který se slaví především v anglosaském prostředí poslední říjnovou noc. Na evropském kontinentě je pak známější svátek Všech svatých, který následuje 1. listopadu. Svátky na sebe jsou však historicky navázané, Halloween totiž původně vznikl právě z oslav Všech svatých.

Airbnb nabídne zájemcům pobyt na hradě na jednu noc. Ta může zahrnovat spánek v ustlané rakvi nebo třeba večeři v jídelně, kde se stravoval podle pověstí i lidským masem a krví sám hrabě Dracula. Ubytování na středověkém hradě má však jeden háček: musíte jej nejdříve vyhrát v soutěži, kterou server vyhlásil. Podmínky uvádí na svém webu.

Hrad Bran leží na pomezí Sedmihradska a Valašska, nedaleko od historického města Brašov v Sedmihradsku, kde kromě rumunštiny je častým jazykem také němčina - město stejně jako hrad vystavil Řád německých rytířů. Stavba z druhé poloviny 14. století je oblíbeným turistickým místem Rumunska, nejen pro svůj interiér, ale také pro pozoruhodný pohled, který svým návštěvníkům skýtá.

Je vystavěn na skalnatém ochozu, podobně jako mnoho českých hradů, což mu dodává punc majestátnosti. Valašský hrabě Dracula, který žil v letech 1431 - 1477 a který proslul svou krutostí a také krvavým výbojům proti Osmanské říši, na hradě zřejmě pobýval během svých válečných tažení.