Rodina De Langeova

Rodina De Langeova Zdroj: archiv De Langeovy rodiny

Byli manželé 63 let, zemřeli ruku v ruce 20 minut po sobě

To štěstí být po celý život s jedním partnerem je stále méně častým jevem. Když už se to někomu podaří, je pak smrt jednoho z partnerů ve stáří velmi traumatizujícím zážitkem. Americký manželský pár, který spolu žil celých 63 let, však nic takového nezažil - manželé zemřeli ruku v ruce pouhých dvacet minut po sobě.

Oba důchodci pocházeli z Jižní Dakoty, kde žili již několik let v domě s pečovatelskou službou. Sedmaosmdesátiletá Jeanette de Langeová trpěla Alzheimerovou chorobou, její o rok starší manžel Henry, veterán Korejské války, bojoval s rakovinou prostaty.

Podle britského deníku Independent, který citoval místní média, si byl pár nablízku i ve svýh posledních chvílích. Henry údajně držel svou manželku za ruku, přičemž sám ležel na vedlejším lůžku. Když zemřela, jeho stav se zhoršil a on sám pak zemřel po pouhých 20 minutách po své celoživotní partnerce.

 

Rodina zesnulých posléze uvedla, že Henry si před několika měsíci vymínil, aby mohl být v pečovatelském domě se svou manželkou. To se mu také povedlo, a tak hospic přestal navštěvovat dvakrát denně, ale rovnou se v něm zabydlel. Na pokoji mohl být se svou manželkou. “Těžko si představit něco krásnějšího, i v tom smutku vnímáme unikátnost takového odchodu,” uvedl Lee De Lange, syn zesnulého páru, který byl v době smrti se svými rodiči.